Ultima oră
Carlos Alcaraz s-a calificat la Turneul Campionilor Carlos Alcaraz s-a calificat la Turneul Campionilor
VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul

SPECIAL | Cât noroc să mai avem? De ce punctajul României este unul mincinos

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 10 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21310970/1/romania-israel-preliminariile-c-e-2024-9-09-2023.jpg

Sâmbătă seara, în direct la Prima TV, România a remizat, scor 1-1, cu Israel. Am marcat un gol norocos şi am stat în corzi până în finalul partidei, chiar dacă, teoretic, aveam nevoie de victorie.

Norocul a fost din nou de partea noastră, aşa cum s-a întâmplat pe tot parcursul calificărilor, în afară de o singură partidă, cea cu Andorra.

Cea mai uşoară grupă posibilă

Din prima urnă ne-a ieşit în cale Elveţia, iar din a doua, Israel. Am evitat o posibilă grupă cu Anglia şi Italia sau Olanda şi Franţa, reuşind să prindem doi adversari mult mai accesibili.

Pe lângă aceste două echipe, în grupă au mai fost repartizate Kosovo, Belarus şi Andorra, trei naţionale fără vreo performanţă în fotbal.

Doar cu Andorra nu am avut emoţii

În primele trei partide, am întâlnit cei mai slabi adversari.

După ce am câştigat cu 2-0 împotriva Andorrei, a urmat meciul de la Bucureşti, cu Belarus. Deşi am început ca din puşcă, 2-0 fiind scorul în minutul 19, am tremurat serios pentru cele trei puncte. Am fost dominaţi în a doua parte, 48-52, la posesie, şi 0-4, la şuturi pe poartă pentru adversari! Morozov a redus din diferenţă în minutul 86, iar în minutele de prelungire ar fi trebuit să fie un penalti pentru Belarus, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, astfel reuşind, cumva, să ieşim cu bine din această partidă.

A treia partidă a fost contra Kosovo, în deplasare. Din nou am fost dominaţi şi am scăpat cu un punct după ce golul lui Zhegrova a fost anulat de VAR. A fost o nouă prestaţie slabă a naţionalei, dar ajungeam la şapte puncte după trei meciuri.

Următorul adversar a fost şi cel mai greu, Elveţia. Desfăşurarea a fost una incredibilă. La pauză, scorul era 2-0 pentru elveţieni, deşi ar fi trebuit să fie diferenţă de 4-5 goluri pe tabelă, la cum s-a jucat.

Adversarii, relaxaţi şi siguri pe ei că nu au cum să nu câştige, au fost curentaţi de Mihăilă în finalul partidei, care a reuşit două goluri în minutele 89 şi 90+2. Astfel, România reuşea unul dintre cele mai ”mincinoase” scoruri ale calificărilor la Euro 2024.

Partida de aseară cu Israel a marcat o nouă prestaţie slabă a noastră, un 1-1 extrem de norocos. Pe final, tricolorii au fost şi huiduiţi de spectatori. 

Dacă ne uităm doar la rezultate, putem zice că situaţia ne este favorabilă, dar cine a văzut partidele este conştient că arătăm foarte slab. Oare până când vom mai avea noroc? Ceva trebuie schimbat la naţională, iar primul lucru care a lăsat de dorit, cel puţin în partida cu Israel, a fost atitudinea.

Cu un asemenea joc, este greu de crezut că ne putem califica. Ar trebui să avem din nou acelaşi noroc, pentru că punctajul şi locul în grupă este unul ”mincinos”.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri