Ultima oră
Constantin Zotta nu a mai suportat acuzaţiile aduse de Dan Şucu şi a răbufnit: „A coborât prea mult nivelul! Să facă şi el măcar 10% din ce am făcut noi!” | EXCLUSIV Constantin Zotta nu a mai suportat acuzaţiile aduse de Dan Şucu şi a răbufnit: „A coborât prea mult nivelul! Să facă şi el măcar 10% din ce am făcut noi!” | EXCLUSIV
VIDEO | Valencia - Las Palmas 2-3. Spectacol în duelul codaşelor din Spania VIDEO | Valencia - Las Palmas 2-3. Spectacol în duelul codaşelor din Spania
Denis Alibec, la pământ după umilinţa cu Rapid: ”E cea mai ruşinoasă înfrângere din cariera mea!”

Denis Alibec, la pământ după umilinţa cu Rapid: ”E cea mai ruşinoasă înfrângere din cariera mea!”
Etapa din Serie A s-a terminat cu un succes clar al Monzei pe terenul Veronei Etapa din Serie A s-a terminat cu un succes clar al Monzei pe terenul Veronei
VIDEO | Gică Hagi, confuz şi dărâmat după umilinţa cu Rapid. ”E o situaţie grea” VIDEO | Gică Hagi, confuz şi dărâmat după umilinţa cu Rapid. ”E o situaţie grea”
Basarab Panduru, uluit după ce Gică Hagi a fost umilit de Şumudică:  ”Nu are cine să vină de pe bancă!”  | VIDEO EXCLUSIV

Basarab Panduru, uluit după ce Gică Hagi a fost umilit de Şumudică: ”Nu are cine să vină de pe bancă!” | VIDEO EXCLUSIV

SPECIAL | Baschetbalistul care a salvat mii de vieţi cu o aruncare de trei puncte

Special Publicat de Tudor Moisa pe sâmbătă, 11:52
mail-share icon Email

Nu e un scenariu de film, este un eveniment cât se poate de real. Un baschetbalist a salvat mii de vieţi cu o aruncare de trei puncte. Numele protagonistului este Mykal Riley, iar povestea s-a derulat în urmă cu 16 ani.

 

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21806902/1/profimedia-0719506347.jpg

14 martie 2008. Celebrul "March Madness", turneul de baschet al universităţilor din Statele Unite ale Americii, care are loc la sfârşitul fiecărui sezon, se desfăşura în Atlanta, Georgia. Alabama se duela cu Mississippi State, în sferturile de finală.

Cu doar două secunde rămase de jucat, MIssissippi conducea cu 59-56, dar Mykal Riley a trimis meciul în prelungiri cu o aruncare de trei puncte. Pe lângă faptul că şi-a ţinut echipa în viaţă, fostul baschetbalist a salvat mii de vieţi.

În arena din Atlanta erau apoximativ 20.000 de oameni, care ar fi urmat să meargă spre casă, dacă Riley nu ar fi înscris acea aruncare. Small Forward-ul a reuşit totuşi să trimită meciul în prelungiri, iar după doar câteva minute a început nebunia.

Tornadă care a trecut pe lângă arenă

La începutul prelungirilor, de nicăieri s-a format o tornadă care a trecut chiar pe lângă arenă. Tornada a mătura tot ce i-a stat în cale şi a cauzat moartea unui om. Distrugerile au fost atât de semnificative încât costul reparaţiilor a fost de jumătate de miliard de dolari. Din cauza furtunii, arena a început să se mişte, iar părţi din acoperiş au fost luate pe sus de tornadă.

Tornada a trecut la mai puţin de 100 de metri de arenă, iar norocul a făcut ca străzile să fie aproape goale în acel moment, datorită aruncării lui Riley. Dacă nu ar fi înscris, 20.000 de oameni ar fi părăsit arena şi ar fi fost luaţi pe sus de tornada care s-a creat ameţitor de repede, fără nicio avertizare.

Este evident faptul că, dacă Riley nu ar fi înscris, atunci tornada ar fi omorât sute, poate chiar mii de oameni. Chiar dacă Alabama a pierdut meciul în prelungiri, partida fiind ultima a lui Riley pentru echipa din NCAA, fostul small forward este şi va rămâne un adevărat erou pentru aruncarea de trei puncte din finalul timpului regulamentar.

Traseul tornadei:

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21806902/3/22georgia.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele