Ultima oră
Turcii s-au săturat de Denis Drăguş: ”Zero pase lungi, zero pase si zero pase-cheie. A afectat echipa!”

Turcii s-au săturat de Denis Drăguş: ”Zero pase lungi, zero pase si zero pase-cheie. A afectat echipa!”
Ce lovitură încasează Real Madrid! Kylian Mbappe s-a accidentat şi e OUT! Cât va lipsi superstarul francez Ce lovitură încasează Real Madrid! Kylian Mbappe s-a accidentat şi e OUT! Cât va lipsi superstarul francez
Editorial Vlad Măcicăşan | Să-l "răstignim" pe Dorinel! Editorial Vlad Măcicăşan | Să-l "răstignim" pe Dorinel!
Ultimă oră! Anunţul care a lăsat mască toată lumea fotbalului! Legenda lui Real Madrid s-a retras: ”Nu aş schimba nimic!”

Ultimă oră! Anunţul care a lăsat mască toată lumea fotbalului! Legenda lui Real Madrid s-a retras: ”Nu aş schimba nimic!”
MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!

MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!
Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV

SPECIAL | Ale noastre amintiri istorice. Prima prezenţă în Cupa UEFA pentru CFR Cluj

Retro Sport Publicat de Tudor Moisa pe 16 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40026/21286143/1/cr-cluj.jpg

În ultimii 15 de ani, CFR Cluj a fost o prezenţă constantă în cupele europene. Mai mult decât atât, în ultimele patru sezoane a ajuns mereu în grupele unei competiţii, iar de două ori a reuşit calificarea în primăvara europeană.

Totuşi, până în 2005, formaţia clujeană nu disputase niciun meci european. Debutul a fost unul spectaculos, CFR reuşind să ajungă până în finala Cupei UEFA Intertoto, după ce a trecut de adversari precum Athletic Bilbao sau Saint-Etienne. 

CFR a pierdut ultimul act împotriva lui Lens. După 1-1 la Cluj, francezii s-au impus cu 3-1 în retur. În urma acestui parcurs european, aşteptările au devenit din ce în ce mai mari pentru echipa adusă la viaţă de Arpad Paszkany.

În sezonul 2006-2007, CFR a terminat pe locul al treilea în campionat şi astfel şi-a asigurat un loc în următorul sezon de Cupa UEFA. În al doilea tur preliminar, CFR a dat peste ciprioţii de la Anorthosis Famagusta. Turul a avut loc la Cluj, pe data de 16 august 2007.

CFR Cluj pierdea cu Anorthosis Famagusta

Deşi sezonul 2007/2008 a fost unul extraordinar în Gruia, clujenii reuşind să câştige primul titlu din istorie, parcursul din Europa a fost unul foarte scurt. În meciul disputat în urmă cu exact 16 ani, CFR a pierdut cu 1-3. 

Ciprioţii au deschis scorul înainte de pauză prin Zlogar (42). Imediat după reluarea jocului, oaspeţii au călcat pe acceleraţie şi în minutul 60 scorul era deja 0-3, graţie golurilor marcate de Boaventura (49) şi Sosin (60). CFR a redus din diferenţă, în minutul 70, prin Eugen Trică, care a marcat dintr-un penalti.

În retur, scorul a fost 0-0 şi astfel se încheia prima experienţă în Cupa UEFA pentru CFR. O aventură scurt, dar prima dintr-un şir lung de prezenţe în una din primele două competiţii europene.

  • CFR Cluj: Stăncioiu - Tony (Manuel Jose 71), Cadu, Sandberg, Panin (Fredy 46) - Leao (Fabbiani 55), Muresan - Semedo, Trică, Culio - Didy.
    Antrenor: Ioan Andone
  • Anorthosis Famagusta: Beqaj - Poursaitidis, Katsavakis, Constantinou, Ntikumana (Loumpoutis 66) - Zlogar, Panagi - Dejanov (Loureiro 61), Fabinho (Belici 77), Boaventura - Sosin. 
    Antrenor: Temuri Keţbaia.

//i0.1616.ro/media/581/3142/40026/21286143/2/20230816-130334.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Retro Sport

Ultimele articole Toate articolele