Ultima oră
Mihai Popescu, sancţionat după eliminarea din meciul cu Petrolul Mihai Popescu, sancţionat după eliminarea din meciul cu Petrolul
Soţii Resiga ajung la două victorii în Swift Cup. Titlul se decide la Vâlcea Soţii Resiga ajung la două victorii în Swift Cup. Titlul se decide la Vâlcea
Încă un club din Liga 2 are probleme mari. ”Este o situaţie foarte grea” Încă un club din Liga 2 are probleme mari. ”Este o situaţie foarte grea”
RFS, măcinată de accidentări înaintea meciului cu FCSB RFS, măcinată de accidentări înaintea meciului cu FCSB
Victoria cu Slobozia vine la pachet cu o primă mărită pentru rapidişti Victoria cu Slobozia vine la pachet cu o primă mărită pentru rapidişti
Comisia de Disciplină a sancţionat două cluburi după ultima etapă din Superliga Comisia de Disciplină a sancţionat două cluburi după ultima etapă din Superliga

SPECIAL | Ale noastre amintiri istorice: 13, zi cu noroc pentru Steaua şi CFR Cluj

Retro Sport Publicat de Tudor Moisa pe 13 aug 2023
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/40026/21283531/1/steaua-psg-3-2.jpg
Ziua de 13 august a fost cu noroc, până acum, pentru echipele noastre. Steaua şi CFR Cluj au răsturnat toate calculele şi au reuşit să învingă echipe mult mai valoarese pe această dată.
Coincidenţă sau nu, ambele echipe au fost conduse de două ori, dar au reuşit miraculos să revină.
 

Steaua - PSG 3-2

 
Steaua primea vizita greilor de la PSG pe 13 august 1997. Meciul a avut loc în turul 2 preliminar Champions League, ultimul înaintea grupelor. 
În primul tur, Steaua trecuse de CSKA Sofia cu scorul de 5-3 la general. 
În faţa a 20.000 de oameni prezenţi pe vechiul stadion "Steaua", cele două echipe au oferit un meci de zile mari.
Guerin a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 18, rezultat care s-a menţinut până la pauză.
Steaua a reintrat în meci odată cu penalty-ul transformat de Rotariu în minutul 53. PSG a trecut repede în atac, iar după doar 11 minute parizienii erau din nou la conducere, graţie reuşitei lui Maurice. 
Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul spectaculos. În decurs de doar 7 minute, Şerban (min. 70) şi Lăcătuş (min. 77) au dus-o pe Steaua în avantaj, iar meciul s-a terminat cu scorul de 3-2.
Totuşi, rezultatul final a fost stabilit abia după ultimul fluier: PSG folosise un jucător care nu avea drept de joc, astfel că Steaua a câştigat cu 3-0 la masa verde!
Din păcate, nici măcar victoria la trei goluri nu a fost suficientă, iar PSG s-a calificat mai departe după ce a câştigat cu 5-0 manşa retur.
 
Steaua:
Ritli - Baciu, Răchită, Csik - Nagy, Rotariu, Şerban, Militaru (Munteanu 62), Reghecampf - Roşu (Ciocoiu 84), Lăcătuş (Hrib 79)
Antrenor: Mihai Stoichiţă
 
PSG:
Revault  - N'Gotty, Roche, Algerino - Fournier, Le Guen, Guerin, Gava, Rai - Simone (Loko 79), Maurice
Antrenor: Ricardo Gomes
 

Celtic - CFR Cluj 3-4

 
Tot în Champions League si tot pe 13 august a reuşit CFR o victorie spectaculoasă.
În turul al treilea preliminar Champions League, CFR a remizat la Cluj, 1-1 cu Celtic. Returul din Scoţia a avut loc pe 13 august 2019, iar repriza a doua a fost una interzisă cardiacilor.
Deac a deschis scorul în minutul 27, rezultat apărat de CFR până la pauză. Celtic a început in forţă repriza secundă si a întors rezultatul graţie golurilor marcate de Forrest (min. 51) şi Edouard (min. 61). Omrani a readus speranţele în tabăra clujenilor după golul marcat în minutul 74 din penalty.
Bucuria echipei antrenate atunci de Dan Petrescu nu a durat mult, pentru că peste doar 2 minute Celtic a marcat din nou, de data asta prin Christie.
Exact ca la meciul Steaua - PSG, echipa românească a reuşit să revină a doua oară şi să câştige meciul. Omrani a marcat pentru 3-3 în minutul 80, iar Ţucudean a înscris un gol spectaculos la ultima fază a meciului. 
Ca urmare a acestei victorii, CFR s-a calificat în play-off-ul Champions League, unde au fost eliminaţi de Slavia Praga.
 
Celtic:
Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - Forrest, Brown (Bayo 88), Ntcham (Griffiths 83), McGregor - Christie, Edouard, Johnston (Morgan 75)
Antrenor: Neil Lennon
 
CFR Cluj:
Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Aurelio (Păun 78), Djokovic, Deac - Omrani (Mureşan 84), Rondon (Ţucudean 46)
Antrenor: Dan Petrescu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Retro Sport

Ultimele articole Toate articolele