Ultima oră
"Să le fie frică lui Pintilii şi Charalambous”. Gigi Becali schimbă foaia după remiza din Gruia! "Să le fie frică lui Pintilii şi Charalambous”. Gigi Becali schimbă foaia după remiza din Gruia!
Gâlcă, Petrescu sau Şumudică? Antrenorul din Superliga de care Gigi Becali se teme cel mai mult: „E cel mai periculos” | VIDEO EXCLUSIV Gâlcă, Petrescu sau Şumudică? Antrenorul din Superliga de care Gigi Becali se teme cel mai mult: „E cel mai periculos” | VIDEO EXCLUSIV
Adrien Rabiot a bătut palma cu noua sa echipă Adrien Rabiot a bătut palma cu noua sa echipă
Neluţu Varga, după remiza cu FCSB: „Nu mai ştiau de ei. Băieţii noştri i-au bulversat” Neluţu Varga, după remiza cu FCSB: „Nu mai ştiau de ei. Băieţii noştri i-au bulversat”
Gigi Becali a numit echipele cu care se bate la titlu în acest sezon: „Eu aşa cred” | VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali a numit echipele cu care se bate la titlu în acest sezon: „Eu aşa cred” | VIDEO EXCLUSIV
Evoluţie horror pentru Denis Drăguş! A intrat în repriza a doua, a fost scos înainte de final şi criticat dur de antrenor după meci Evoluţie horror pentru Denis Drăguş! A intrat în repriza a doua, a fost scos înainte de final şi criticat dur de antrenor după meci

Sonia Iovan, dublă medaliată la Jocurile Olimpice, a decedat

Gimnastica Publicat de Tudor Moisa pe 6 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/21725063/1/sonia-frg.jpg

FR Gimnastică anunţă, vineri seară, decesul Soniei Ivan, componentă a primei echipe tricolore medaliată la JO – Melbourne 1956.

”Componentă a primei echipe de gimnastică medaliate la Jocurile Olimpice, bronz la Melbourne în 1956, Sonia Iovan a plecat să facă gimnastică în cer. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, transmite FRG.

Născută în 1935, la Cluj-Napoca, Sonia Ivan a fost multiplă campioană naţională şi componentă timp de un deceniu a loturilor naţionale, la care a fost pregătită de antrenorii Maria Simionescu, Petre Dungaciu şi Caius Jianu.

A fost campioană internaţională a României în 1960 (sol), 1961 (sărituri, paralele şi bârnă), 1963 (individual compus, paralele şi bârnă), 1964 (sărituri şi paralele), participând şi la trei ediţii de Jocuri Olimpice: 1956 (Melbourne) – prima medalie olimpică de bronz pe echipe şi locul 14 la individual compus; 1960 (Roma) – medalie de bronz pe echipe, 2 locuri 5, la individual compus şi la sărituri, 2 locuri 6, la sol şi paralele; 1964 (Tokyo) – locul 6 cu echipa şi 14 la individual compus. La CM din 1958 (Moscova) – medalie de bronz cu echipa (prima medalie obţinută la CM), iar la ediţia din 1962 (Praga) – locul 9 cu echipa şi 20 la individual compus, potrivit FRG, care citează volumul Inscripţii pe columna gimnasticii româneşti.

Participantă la trei ediţii ale Campionatelor Europene a obţinut următoarele rezultate: 1957 (Bucureşti) – argint la bârnă, 2 medalii de bronz la individual compus şi la sărituri, locul 4 la sol şi 5 la paralele; 1959 (Cracovia) – argint la sol, bronz la individual compus, locul 4 la paralele; 1961 (Leipzig) – locul 8 la individual compus.

În anii 1966-1967, Sonia Iovan a fost antrenor federal, iar apoi şi-a desfăşurat activitatea în învăţământ, până la nivelul de profesor universitar la Academia de Studii Economice, unde a fost şefa Catedrei de educaţie fizică.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele