Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Simone Tempestini, printre favoriţi la Rally di Roma Capitale 2024

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 25 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21681894/1/temp.jpg

Campionul naţional absolut Simone Tempestini se numără printre favoriţii la câştigarea etapei a cincea din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), Rally di Roma Capitale, care va debuta vineri seară la Colosseumul din capitala Italiei.

Pe locul 5 în clasamentul general la jumătatea sezonului, Tempestini se află la a şasea participare la raliul de referinţă al Italiei, care se va desfăşura în zona Lazio pe o distanţă totală de aproape 800 de kilometri, dintre care 189 pe 13 probe speciale.

Împreună cu copilotul său Sergiu Itu, pilotul de la Napoca Rally Academy se va afla la start la bordul unui model Skoda Fabia Rally RS, acelaşi cu care în primăvară a câştigat Raliul Ungariei, devenind primul român care reuşeşte o astfel de performanţă în competiţia continentală.

Concurenţa din acest weekend se anunţă una mare pentru român, iar la Roma s-au înscris nu mai puţin de 103 echipaje din 18 ţări. Printre piloţii de top care vor victoria în Italia se numără Hayden Paddon (campion european en-titre), Efren Llarena (campion european în 2022), Franceschi Mathieu (campionul Franţei), Jon Armstrong (campion ERC3 2023) sau Mikolaj Marczyk (dublul campion al Poloniei).

"Va fi un raliu dur, iar orice greşeală te poate costa mult. În plus, temperaturile se anunţă extrem de ridicate, vor fi peste 60 de grade în maşină la fiecare probă, iar asta ne va extenua. Noi suntem pregătiţi şi abia aşteptăm startul", a declarat Tempestini înaintea startului oficial.

Cea mai bună clasare la Roma a pilotului născut în Italia, dar stabilit în România încă de acum 16 ani şi cetăţean român din 2016, a fost locul 5 la ediţiile din 2017 şi 2020. "Sunt conştient că e un pic de presiune acum fiindcă am nevoie de o poziţie bună în clasament pentru a putea spera la titlu. Ca de fiecare dată, noi vom lupta pentru fiecare secundă şi kilometru, ne dorim să ne autodepăşim", a adăugat campionul absolut al României.

Pe lângă Tempestini/Itu, ţara noastră va mai fi reprezentată de alte două echipaje în Italia. Ciprian Lupu, singurul pilot tetraplegic din competiţiile europene de raliuri, va face echipă cu Andrei Aiţculesei, în timp ce Cristiana Oprea şi Denisa Partenie.

Vineri seară se va da startul oficial cu o super specială în jurul faimosului Coloseum din Roma, iar sâmbătă şi duminică sunt programate alte 12 probe speciale, toate exclusiv pe asfalt. Ultimele trei ediţii au fost câştigate doar de echipaje din Italia, singurul care a întrerupt tradiţie în ultimii ani fiind rusul Aleksey Lukyanuk, absent de această dată.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele