Ultima oră
Daniel Bîrligea, luat în colimator de Gigi Becali după debutul la FCSB: „Nici nu a atins mingea”. Nici Radunovic nu a fost iertat Daniel Bîrligea, luat în colimator de Gigi Becali după debutul la FCSB: „Nici nu a atins mingea”. Nici Radunovic nu a fost iertat
Daniel Pancu a vorbit despre viitorul lui Louis Munteanu la naţionala de tineret după escapada din club: „Astea sunt regulile la noi” Daniel Pancu a vorbit despre viitorul lui Louis Munteanu la naţionala de tineret după escapada din club: „Astea sunt regulile la noi”
Gigi Becali a răbufnit după ce a auzit că FCSB ar putea fi depunctată: „Ei sunt nişte păcală păcălici” Gigi Becali a răbufnit după ce a auzit că FCSB ar putea fi depunctată: „Ei sunt nişte păcală păcălici”
Gigi Becali a anunţat că vrea un jucător de la Petrolul! Cine este fotbalistul pe care a pus ochii finanţatorul Gigi Becali a anunţat că vrea un jucător de la Petrolul! Cine este fotbalistul pe care a pus ochii finanţatorul
Vestea pe care toţi fanii români o aşteptau înaintea meciului cu Cipru Vestea pe care toţi fanii români o aşteptau înaintea meciului cu Cipru
E gata! Verdict crunt pentru Ter Stegen după accidentarea din meciul cu Villareal! Cât va lipsi portarul Barcelonei E gata! Verdict crunt pentru Ter Stegen după accidentarea din meciul cu Villareal! Cât va lipsi portarul Barcelonei

Simone Tempestini a devenit campion national absolut pentru a noua oară, un record istoric

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu astăzi, 10:41
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21741951/1/temp.jpg

 

 

Pilotul clujean Simone Tempestini a devenit, oficial, campion national absolut la raliuri, pentru a noua oară în ultimii zece ani, după ce a îndeplinit o formalitate şi a luat startul la penultima etapă a sezonului, Raliul Braşovului.

În vârstă de numai 30 de ani, sportivul de la Napoca Rally Academy l-a depăşit astfel în topul all time al raliului românesc pe legendarul Titi Aur, care cucerise 8 titluri între anii 1995 şi 2006.

Tempestini a mai bifat un al doilea record, cu cel mai mare număr de titluri consecutive cucerite, ajungând la 7, începând cu anul 2018, moment din care a devenit invincibil pe plan intern.

La Braşov, împreună cu copilotul său Sergiu Itu, clujeanul avea de îndeplinit o simplă formalitate, fiind obligat de regulament să ia startul pe probele speciale, deşi, matematic, nu mai putea fi ajuns în clasament încă de la antepenultima etapă.

Astfel, cei doi au ales, pentru macadamul din Braşov, un model legendar, un Mitsubishi Evo X, însă au abandonat încă de pe prima probă după ce motorul maşinii de concurs a cedat. Victoria la etapa de sub Tâmpa i-a revenit, în premieră, braşoveanului Andrei Gîrtofan, fiul unui alt pilot legendar, Dan Gîrtofan.

Podiumul general a fost completat de Norbert Maior şi Bogdan Marişca, ambii colegi cu Tempestini la Napoca Rally Academy.

"Sunt fericit că am ajuns la nouă titluri. Când am început, nici nu mă gândeam atât de departe. Nu îmi vine să cred că am reuşit şi împreună cu echipa am scris o mică pagină de istorie pentru automobilismul sportiv românesc. Sper ca la anul să putem aduce şi titlul european", a spus Tempestini imediat după ce şi-a asigurat, oficial, trofeul cu numărul 9.

Devenit cel mai tânăr campion naţional absolut din istorie, în 2015, la numai 21 de ani, Tempestini a mai cucerit şi titlul de campion mondial în WRC Junior, dar a doborât şi alte recorduri interne, fiind pilotul cu cele mai multe trofee castigate la cea mai mare parte dintre raliurile din Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele