Ultima oră
Horaţiu Moldovan, şanse mari să fie transferat la finalul sezonului Horaţiu Moldovan, şanse mari să fie transferat la finalul sezonului
VIDEO | FC Botoşani - Rapid 0-0, la Prima Sport 1. Echipele de start VIDEO | FC Botoşani - Rapid 0-0, la Prima Sport 1. Echipele de start
Bologna – Parma 0-0. Man a fost titular, iar Mihăilă a intrat pe final la ”cruciaţi” Bologna – Parma 0-0. Man a fost titular, iar Mihăilă a intrat pe final la ”cruciaţi”
Kai Havertz este indisponibil pentru următoarele două meciuri ale naţionalei Germaniei Kai Havertz este indisponibil pentru următoarele două meciuri ale naţionalei Germaniei
VIDEO | Girona - Athletic Bilbao 2-1. Scenariu ireal în La Liga! Oaspeţii au ratat trei penalty-uri şi au fost învinşi în minutul 90+9 VIDEO | Girona - Athletic Bilbao 2-1. Scenariu ireal în La Liga! Oaspeţii au ratat trei penalty-uri şi au fost învinşi în minutul 90+9
”Mi-am îndeplinit obiectivul”. Valentin Suciu a schimbat radical faţa celor de la Sepsi ”Mi-am îndeplinit obiectivul”. Valentin Suciu a schimbat radical faţa celor de la Sepsi

Simone Tempestini a câştigat etapa de super rally de la Bucureşti

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu astăzi, 15:59
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21756596/1/tempestini.jpg

 

 

Cel mai bine cotat pilot român, Simone Tempestini, a câştigat pentru al doilea an consecutiv etapa de super rally de la Bucureşti, stabilind totodată şi un nou record de timp pe traseul de concurs al Trofeului UniCredit Leasing powered by KIA.

Un total de 30 de piloţi de top, inclusiv francezii Jerome France, triplu campion super rally, şi Geoffrey Schatz, campion european absolut la viteză în coastă, au concurat sâmbătă pe traseul al cărui start era din faţa Ateneului Român şi s-a desfăşurat în jurul Sălii Palatului.

Campionul din 2019, Costel Căşuneanu, a stabilit reperul de timp în antrenamentele oficiale, reuşind să coboare până la 02:07,679 pentru cei 2,75 kilometri ai traseului din centrul Capitalei.

Lupta decisivă pentru fiecare secundă s-a dat în cele două manşe de concurs, acolo unde piloţii au forţat la maximum pentru a obţine victoria. Cel mai interesant duel a fost cel dintre Căşuneanu şi Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), ambii reuşind să doboare recordul de timp în fiecare manşă.

În cele din urmă, Tempestini şi-a adjudecat victoria după ce a fost cronometrat cu 2:04,940, care este şi noul record al traseului, fiind mai rapid cu doar 5 zecimi de secundă decât Căşuneanu. Pe locul 3 s-a clasat timişoreanul Radu Benea (Ferrari 488 Challenge), la 7 zecimi de câştigător.

„E o plăcere să fiu aici. Nu am pilotat cu presiune pentru că vrem să ne bucurăm după al nouălea titlu la raliuri şi ne-am dorit să avem parte de un weekend distractiv. Faptul că am obţinut o nouă victorie e cu atât mai mult şi, cu siguranţă, ne vom revedea mai des la super rally”, a declarat Tempestini, care se află şi în lupta pentru un podium în topul european de raliuri din acest an.
Etapa de la Bucureşti a relansat şi lupta pentru titlu în campionat după ce liderul la zi al sezonului 2024, Leo Borlovan, a fost doar al 14-lea, în special din cauza unor probleme tehnice întâmpinate la monopostul Funyo.

Astfel, cu o etapă înainte de final, Borlovan are 51 de puncte, în timp ce Costel Căşuneanu şi Radu Benea sunt imediat în urma sa, ambii cu câte 45 de puncte. Dacă unul dintre cei 3 va câştiga finala de la Mangalia, atunci îşi va asigura şi titlul de campion absolut în disciplina create de Mihai Leu în urmă cu 7 ani.

Mii de spectatori au asistat la cursa din Bucureşti, printre cei care au dorit să vadă pe viu maşinile de competiţie în acţiune numărându-se Inna, luptătorul Benny Adegbuyi sau campioana europeană la box, Lăcrămioara Perijoc.

”A fost una dintre cele mai frumoase etape organizate de noi la super rally. M-am bucurat să văd atât de multă lume pe traseu, iar piloţii au dat totul în lupta cu secundele, s-a văzut şi pe timpi. Avem un nou record şi, sunt convins, dacă mai era o manşă de concurs, ar fi fost doborât din nou, atât de intensă a fost concurenţa”, a declarat promotorul Mihai Leu.

La echipe victoria a revenit celor de la Impuls Leasing Rally Team, formată din Costel Căşuneanu şi Aurelian Andronache, urmată de podium de Canova Racing (Radu Benea şi Nicolas Benea) şi Revizie Cutie Team (Dragoş Savloschi şi Adrian Tudor Pop).

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele