Ultima oră
Mai speră Farul la play-off? "Atmosfera din vestiar este bună" Mai speră Farul la play-off? "Atmosfera din vestiar este bună"
CSM Bucureşti, calificare la scor în turul II al European Cup CSM Bucureşti, calificare la scor în turul II al European Cup
Gigi Becali, ironizat de un fost patron din România: "Şi antrenorul principal mai oboseşte" Gigi Becali, ironizat de un fost patron din România: "Şi antrenorul principal mai oboseşte"
VIDEO | West Ham - Chelsea 0-3. Victorie fără emoţii pentru echipa pregătită de Enzo Maresca VIDEO | West Ham - Chelsea 0-3. Victorie fără emoţii pentru echipa pregătită de Enzo Maresca
A fost beat Dănciulescu atunci când a plonjat cu maşina în râu? Răspunsul atacantului A fost beat Dănciulescu atunci când a plonjat cu maşina în râu? Răspunsul atacantului
Fostul oficial de la FCSB crede că "roş-albaştrii" nu vor face "mare brânză" în Europa League! "Pleacă cu şansa a doua" Fostul oficial de la FCSB crede că "roş-albaştrii" nu vor face "mare brânză" în Europa League! "Pleacă cu şansa a doua"

Real Madrid şi Atalanta deschid sezonul european pe 14 august, la Varşovia

Special Publicat de Daian Cutu pe 9 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21697008/1/featured-image.jpg

Real Madrid vs Atalanta reprezintă duelul care deschide un nou sezon european. Câştigătoarele UEFA Champions League şi Europa League urmează să se întâlnească în Supercupa Europei, pe 14 august – de la ora 22:00.

Înfruntarea este găzduită de către PGE Narodowy din Varşovia (Polonia), o frumoasă arenă ce are o capacitate de 58.580 de locuri. Arbitrul elveţian Scharer a fost delegat la acest mare meci.

Real Madrid este de departe favorita numărul 1, având şanse foarte mari de a deveni cea mai galonată echipă din istoria Supercupei Europei. Cotele 1x2 pre-meci afişate de platformele de pariuri sportive nu le lasă prea multe speranţe italienilor.

  • Real Madrid – 1.57
  • Egalitate – 4.25
  • Atalanta – 5.50

Kylian Mbappe, piesa lipsă din puzzle-ul lui Ancelotti

Puzzle-ul antrenorului italian pare să fie complet acum, după venirea lui Kylian Mbappe pe Santiago Bernabeu. Între buturi, Thibaut Courtois a revenit şi a sigilat poarta madrilenilor în finala UEFA Champions League – câştigată cu scorul de 2-0, în faţa celor de la Borussia Dortmund.

Centrul defensivei este asigurat de către Rudiger şi Militao, în timp ce Fran Garcia şi Dani Carvajal par să fie preferaţi în benzi. În compartimentul median, Fede Valverde şi Jude Bellingham pot fi acompaniaţi fie de Tchouameni, fie de Camavinga, Dani Ceballos sau veteranul Luka Modric.

În ofensivă, Vinicius Jr. şi Rodrygo şi-au găsit în sfârşit un partener pe măsură – în persoana lui Kylian Mbappe. După 6 ani petrecuţi pe Parc des Princes şi 162 de reuşite, francezul în vârstă de 25 de ani a făcut pasul către LaLiga şi va îmbrăca tricoul celor de la Real Madrid.

Acesta este aşteptat să debuteze în Supercupa Europei, unde va purta pentru prima oară numărul 9 la echipa patronată de Florentino Perez. Un alt nume aşteptat să îşi facă apariţia măcar câteva minute, este tânărul brazilian Endrick. La doar 18 ani, sud-americanul a impresionat la Palmeiras şi a adunat 10 prezenţe în tricoul naţionalei Braziliei – pentru care a marcat de 3 ori.

Endrick a fost adus în această vară şi a evoluat deja în amicalele cu AC Milan şi Barcelona, iar la Supercupa Europei va ocupa un loc pe bancă alături de un alt puşti senzaţie al lui Ancelotti – turcul Arda Guler.

Fanii deplasaţi în Polonia aşteaptă spectacol de la Real Madrid, care poate rezolva meciul încă din prima repriză. Agenţiile de pariuri sportive oferă o cotă de 2.40 pentru pronosticul ”Real Madrid conduce la pauză şi câştigă”.

Lookman, vârful de lance al lui Gasperini

Chiar înainte de Supercupa Europei, antrenorul celor de la Atalanta a suferit o pierdere imensă. Internaţionalul italian Scamacca s-a accidentat în amicalul pierdut cu scorul de 1-4 în faţa celor de la Parma şi nu va putea evolua contra celor de la Real Madrid.

În aceste condiţii, nigerianul Lookman este vârful de lance al lui Gasperini. Atacantul african a reuşit să îi aducă Atalantei trofeul Europa League, cu o triplă de senzaţie în finala cu Leverkusen de pe Aviva Stadium. Pe 22 mai, Atalanta întâlnea o echipă ce părea că nu poate fi învinsă. Nu a fost deloc aşa, deoarece Lookman a punctat de 3 ori în minutele 12, 26 & 75 şi a stabilit scorul final al întâlnirii – 3-0.

În această vară, trupa din Bergamo a adus întăriri serioase pentru un sezon ce se anunţă foarte lung. Zaniolo a fost împrumutat de la Galatasaray, în timp ce De Ketelaere a fost achiziţionat definitiv, aceştia urmând să se integreze în compartimentul median – unde momentan de Roon face legea.

Atalanta a întâlnit-o ultima oară pe Real Madrid în 2021, în optimile de finală UEFA Champions League. Atunci ibericii s-au impus cu scorul de 1-0 în deplasare şi 3-1 pe teren propriu.

Startul de sezon aduce pentru cele două formaţii un potenţial trofeu, aşadar miza este una imensă. Cu Lookman în teren, defensiva celor de la Real Madrid va avea mult de muncit, poate chiar mai mult decât în finala cu Dortmund.

Pentru minim un gol al ambelor formaţii în repriza secundă – atunci când se va încheia perioada de tatonare reciprocă – avem o cotă de 3.20!

Real Madrid urmăreşte supremaţia

Real Madrid este cea mai de succes formaţie din istoria Ligii Campionilor, cu 15 trofee câştigate – ultimul chiar în 2024. Acum, formaţia iberică poate deveni cea mai galonată echipă din istoria Supercupei Europei.

Momentan, gruparea de pe Santiago Bernabeu are 5 trofee, la fel ca Barcelona şi AC Milan. Pe locul secund se află Liverpool – cu 4 succese – în timp ce Atletico Madrid are 3 Supercupe. Real Madrid s-a impus în această competiţie pentru prima oară în 2002, iar apoi a mai bifat medalii de aur în 2014, 2016, 2017 şi 2022. De asemenea, madrilenii au 3 înfrângeri – în 1998, 2000 şi 2018.

Cotele la pariuri pot suferi modificări în orice moment. Fii responsabil!

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele