Poză de Andrea Piacquadio pe Pexels.com
Într-un context social tot mai agitat, relaxarea pare să fie doar un cuvânt care adesea nu este luat în serios. De cele mai multe ori, lipsa timpului este cauza pentru care oamenii nu reuşesc să îşi acorde atenţia binemeritată după zilele pline de muncă. Însă corpul ştie când şi cum să reacţioneze şi cel mai bine ar fi ca acest lucru să fie preîntâmpinat.
Citește și
Iată câteva metode de relaxare pe care să le pui în practică la momentul oportun
-
Activităţi de relaxare şi spiritualitate
Relaxarea merge mână în mână cu meditaţia şi spiritualitatea. Cu o minte calmă şi limpede te poţi ocupa de activităţile de zi cu zi. Aici poţi opta pentru clasele de yoga şi învăţa cum se respiră corect şi ce poziţii pun în mişcare fiecare celulă în parte. Majoritatea claselor de yoga se termină cu câteva minute de meditaţie şi profunzime, unde gândurile pot fi puse pe pauză.
Evident că relaxarea de după este doar un moment magic, de care te poţi bucura la maximum. Nu este greu să începi să practici yoga, atât timp cât cunoşti beneficiile acestei activităţi atât de plăcute si relaxante.
-
Lectură zilnică
Creierul se poate relaxa, dacă îi dai voie să facă acest lucru. În caz contrar sau poate când tensiunea este maximă, lucrurile pot deveni stresante, iar anxietatea se poate instala. Cu siguranţă că nu vrei acest lucru.
Citirea cărţilor sau a revistelor preferate poate fi un mod excelent de relaxare şi de ieşire din peisajul zilnic. Imaginează-ţi o seară frumoasă pe canapea, la un pahar de vin cumpărat de pe Altex.ro şi cu o carte captivantă. O muzică ambientală, în surdină, poate completa imaginea unei seri de relaxare, atunci când corpul ţi-o cere negreşit.
-
Pictură
Ştiai că pictura destresează şi relaxează mintea agitată de peste zi? Sunt mulţi specialişti în sănătate care recomandă sesiunile de pictură, fie la centre de wellness, fie în confortul casei, pentru a ieşi din peisajul zilnic atât de încărcat. Dacă încă nu ai curaj să pictezi într-o clasă cu alţi oameni, nu este niciun fel de problemă.
Poţi încerca acest lucru în confortul casei tale, după ce creezi şi atmosfera, cu o muzică ambientală pe fundal. Şevaletul ar trebui să îţi destindă mintea, la fel şi culorile. În plus, nu trebuie să fii expert în pictură, ci să te descarci într-un mod pozitiv şi relaxant.
-
Muzică şi dans
Probabil că nu există om care să îşi imagineze lumea fără muzică. Şi cu siguranţă că muzica este cea care de cele mai multe ori ştie cum să pună totul în ordine.
O sesiune de relaxare şi destresare poate fi imaginea următoare: tu întins pe canapea, cu căştile în urechi şi cu muzica pe gustul tău, la un volum decent. Îţi poţi lăsa mintea să se liniştească, ascultând şi simţind ritmul muzicii. Este suficient să practici acest lucru măcar pentru 30 de minute pe zi, de preferat în confortul casei, pentru a înţelege cât de importantă şi puternică este relaxarea.
Aşadar, să nu ai niciun dubiu atunci când organismul îţi spune că trebuie să te opreşti din tot ceea ce faci şi să te relaxezi. Poate că de cele mai multe ori nici nu îţi dai seama cât de multă nevoie ai de acest lucru. Însă odată ce începi a te privi cu alţi ochi, vei remarca faptul că relaxarea este răspunsul pentru majoritatea problemelor tale.
Articol susţinut de altex.ro