Ultima oră
Notele primite de Valentin Mihăilă şi Dennis Man după dezastrul de la Roma Notele primite de Valentin Mihăilă şi Dennis Man după dezastrul de la Roma
Antrenorul unei echipe din play-off şi-a dat demisia! Antrenorul unei echipe din play-off şi-a dat demisia!
Campioana Steaua Bucureşti păstrează trofeul Cupei României la polo Campioana Steaua Bucureşti păstrează trofeul Cupei României la polo
VIDEO | CFR Cluj - Oţelul 2-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Munteanu marchează în startul reprizei secunde VIDEO | CFR Cluj - Oţelul 2-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Munteanu marchează în startul reprizei secunde
Alexandru Maxim a marcat pentru Gaziantep în victoria cu Antalyaspor Alexandru Maxim a marcat pentru Gaziantep în victoria cu Antalyaspor
Adrian Mihalcea termină anul mulţumit. ”Număr de puncte bun” Adrian Mihalcea termină anul mulţumit. ”Număr de puncte bun”

Pistă de atletism ce poate găzdui competiţii de nivel înalt în România, printr-o investiţie de 11 milioane de lei

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 9 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21119655/1/arad.jpg

Pista de atletism de pe Stadionul ”Gloria” din municipiul Arad va intra în reparaţii capitale, valoarea investiţiei fiind de 11 milioane de lei. În urma acestor lucrări, complexul sportiv va putea fi omologat după standardele World Athletics şi inclus în circuitul competiţional la nivel naţional.
Complexul sportiv ”Gloria” se află în zona centrală a municipiului Arad şi în prezent este utilizat cu dificultate de sportivi.
 
”Situat în zona centrală a municipiului, complexul sportiv «Gloria» este funcţional, dar este utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele şi activităţile curente ale sportivilor afiliaţi cluburilor sportive din oraş. Din acest motiv municipalitatea îşi propune realizarea unei investiţii estimată la aproape 11 milioane de lei, în urma căreia acest obiectiv sportiv să fie omologat după standardele World Athletics şi inclus în circuitul competiţional la nivel naţional şi nu numai”, a transmis, marţi, Primăria Arad, într-un comunicat de presă.
 
Printre lucrările propuse se numără: demolarea anexelor existente şi a actualei tribune, refacerea împrejmuirii şi a suprafeţei pistei de atletism din tartan de culoare albastră (certificabilă World Athletics), refacerea trotuarului exterior pistei, amplasarea unei tribune modulare, refacerea gazonului, amenajarea spaţiului verde adiacent pistelor de alergare, refacerea pavajului din faţa tribunelor, realizarea unui sistem de irigat atât pentru terenul din interiorul pistei, cât şi pentru restul zonelor verzi, modernizarea sistemului de iluminat public, amenajarea de vestiare pentru antrenori şi sportivi, cabinet medical şi birou antidoping, implementarea unui sistem de sonorizare şi a unuia wi-fi, montarea unui sistem de supraveghere video, amplasarea unor aparate de fitness în aer liber.
 
În urma intervenţiilor vor rezulta următoarele facilităţi destinate atletismului: pistă cu 8 culoare - 400 de metri; 4 puncte exterioare pentru aruncarea greutăţilor; 2 cuşti pentru aruncarea greutăţilor echipate complet; 1 culoar pentru săritura cu prăjina - echipat complet; 1 culoar pentru săritura în înălţime - echipat complet; 1 groapă cu apă pentru cursa cu obstacole - echipată complet; 2 piste pentru aruncarea suliţei – echipată complet; 4 gropi de nisip pentru săritura în lungime şi triplu salt amplasate în palalel pentru a se putea desfăşura două competiţii simultan – echipate complet.
 
Durata estimată de realizare a investiţiei este de un an.
 
“După aprobarea documentaţiei, vom urma paşii birocratici, respectiv scoaterea la licitaţie a proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor. Pe un parcurs previzibil, dacă vremea va fi favorabilă, cel mai repede lucrările ar putea începe în toamnă, dacă nu, cu siguranţă, în primăvara anului viitor. Ne dorim să transformăm zona într-una şi mai atractivă decât este în prezent. Vom răspunde numeroaselor solicitări venite din partea arădenilor de a amplasa aici inclusiv aparate de fitness în aer liber, fiind unul dintre spaţiile unde se pretează să facem acest lucru. Din punct de vedere tehnic nu este o lucrare complicată, aşa că nu ar trebui să depăşim termenul estimat de 12 luni”, a precizat primarul Călin Bibarţ.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele