Ultima oră
E gata! Florinel Coman a semnat. „Totul este înţeles. Mai rămâne să facă vizita medicală” E gata! Florinel Coman a semnat. „Totul este înţeles. Mai rămâne să facă vizita medicală”
Transfer interesant realizat de Universitatea Craiova. Un fundaş spaniol va evolua pentru formaţia din Bănie Transfer interesant realizat de Universitatea Craiova. Un fundaş spaniol va evolua pentru formaţia din Bănie
Campioana Moldovei a şters pe jos cu Farul Constanţa Campioana Moldovei a şters pe jos cu Farul Constanţa
OFICIAL | ”U” Cluj a anunţat transferul unui jucător crescut de Benfica OFICIAL | ”U” Cluj a anunţat transferul unui jucător crescut de Benfica
OFICIAL | Eugen Trică a semnat OFICIAL | Eugen Trică a semnat
Trei jucătoare de tenis din România s-au calificat la Jocurile Olimpice Trei jucătoare de tenis din România s-au calificat la Jocurile Olimpice

Olympiakos - Fiorentina 1-0! Grecii au câştigat în prelungiri Conference League şi au scris o nouă pagină din istoria lor

Conference League Publicat pe 30 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/21609674/2/profimedia-0877457991.jpg

Premieră istorică pentru Grecia! Olympiakos Pireu a câştigat Conference League

Echipa greacă Olympiakos Pireu a învins miercuri seara, la Atena, scor 1-0 după prelungiri, formaţia italiană AC Fiorentina, în finala Conference League. Este primul trofeu european intercluburi din istoria fotbalului elen.

Finala Conference League care se dispută la Atena, pe OPAP Arena, stadionul echipei AEK Atena.

Olympiakos a început cu un şut al lui Podence, în minutul 3, respins de Terraciano, iar Milenkovic a reuşit să înscrie în minutul 9, însă golul a fost anulat după verificarea VAR, pentru ofsaid.

În minutul 38 Bonaventura a centrat, Kouame a recentrat cu capul, dar Nico Gonzalez a ratat şutul. Totul a pornit de la o intervenţie greşită a lui Tzolakis. La faza următoare Terraciano a respins din faţa lui EL Kaabi, doborându-l la pământ pe atacantul marocan, dar nu a fost fază de penalti şi la pauză s-a intrat fără gol marcat. Kouame a şutat din careu în minutul 69, dar Tzolakis a respins şi tot fără gol s-a încheiat şi repriza secundă, una fără ocazii mari de gol pentru cele două părţi.

Prima ocazie din reprizele de prelungiri a venit de la şutul lui Jovetic, respins greu de Terraciano, în corner. Însă golul a venit în minutul 116, când Hezze a centrat excelent, iar El Kaabi, care nu reuşise nimic până atunci, a înscris cu capul. S-a cerut însă arbitraj VAR pentru o presupusă poziţie de ofsaid a marocanului, dar golul a fost validat şi El Kaabi a ajuns la 16 reuşite în această campanie europeană. Ikone a fost blocat în ultimul moment, în faţa porţii grecilor, în minutul 120+1, şi meciul s-a încheiat cu victoria la limită a echipei Olympiakos, care aduce primul trofeu continental intercluburi pentru fotbalul din Grecia. Antrenorul echipei viola, Vincenzo Italiano, se află la a treia finală consecutivă pierdută cu AC Fiorentina.


Olympiakos - Fiorentina 1-0 (El Kaabi, 116)

Echipele de start:

  • Olympiakos: Tzolakis - Rodinei, Carmo, Retsos, Ortega - Iborra, Hezze, Chiquinho - Fourtounis, El Kaabi, Podence

  • Fiorentina: Terracciano - Quarta, Ranieri, Milenkovic, Parisi - Castrovilli, Mandragora, Melo, Gonzalez - Barak - Nzola

Min 120+5. Final de meci!

Min 116. GOOOOL Olympiakos! El Kaabi a lovit mingea cu capul din careu, iar balonul a intrat în poartă!

Min 106. A început a doua repriză de prelungiri!

Min 105. Pauză!

Min 91. A început prima repriză de prelungiri!

Min 90+7. Finalul timpului regulamentar, partida merge în prelungiri!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 10. Fiorentina a marcat prin Milenkovic, dar golul a fost anulat.

Min 1. A început meciul

Fiorentina şi Olympiakos Pireu dispută, miercuri, la Atena, finala Conference League. Partida va începe la ora 22.00 şi poate fi urmărite în format LIVE TEXT pe PrimaSport.ro.

Echipele probabile:

  • Olympiakos: Tzolakis; Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega; Chiquinho, Iborra, Hezze; Podence, El Kaabi, Fortounis Dubios: Antrenor: Jose Luis Mendilibar.
  • Fiorentina: Terracciano; Dodô, Martínez Quarta, Milenković, Biraghi; Mandragora, Bonaventura; González, Beltrán, Kouamé; Belotti. Antrenor; Vincenzo Italiano

Vicecampioana din sezonul trecut, Fiorentina, întâlneşte o echipă a Olympiakos aflată la prima sa finală şi care încearcă să intre în istorie ca prima campioană europeană a Greciei, pe terenul rivalilor de acasă, AEK Atena.

Fiorentina se prezintă la cea de-a şasea finală UEFA cu o serie de 13 meciuri fără înfrângere în Europa, un record al clubului. Elevii lui Vincenzo Italiano sunt hotărâţi să se revanşeze pentru dezamăgirea din sezonul trecut, când au pierdut cu 1-2 în faţa lui West Ham.

Olympiakos a început sezonul în Liga Europa, de unde a fost eliminată, ajungând în Conference League. Grecii se află faţă în faţă cu prima finală europeană din istoria de 99 de ani a clubului. 

Portughezul Artur Soares Dias va arbitra finala Conference League dintre Olympiakos FC şi ACF Fiorentina, care se va disputa pe AEK Arena din Atena, Grecia, miercuri, 29 mai, de la ora 22:00.

Portughezul este arbitru internaţional din 2010 şi se va ocupa de prima sa finală de competiţie de club din UEFA. În acest sezon, Diasl, în vârstă de 44 de ani, a arbitrat patru meciuri din Liga Campionilor şi două meciuri din Liga Europa, inclusiv prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Europa dintre Bayer 04 Leverkusen şi West Ham United FC.

Echipa de arbitri a finalei Conference League UEFA Europa 2024:

Arbitru: Artur Soares Dias (Portugalia)

Asistenţi: D: Paulo Soares şi Pedro Ribeiro (ambii Portugalia)

Arbitru de rezervă: Glenn Nyberg (Suedia)

Rezervă: Mahbod Beigi (Suedia)

VAR: Tiago Martins (Portugalia)

Asistent VAR: Christian Dingert (Germania)

Suport VAR: Marco Fritz (Germania).

Partida de la Atena este considerată una cu grad înalt de risc, peste 5000 de reprezentanţi ai forţelor de ordine fiind desfăşuraţi.

Olympiakos a început sezonul în Liga Europa, de unde a fost eliminată, ajungând în Conference League.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri