FRF a anunţat, marţi, în urma Adunării Generale în care Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte, că a schimbat şi formatul Cupei României. Din sezonul viitor, Federaţia va trece la un sistem de desfăşurare ceva mai dinamic, urmând ca faza 16-imilor de finală să fie înlocuită cu şase grupe a câte patru echipe.
Pentru că interesul a scăzut din ce în ce mai mult în ultimii ani, marile cluburi preferând să pună pe primul plan parcursul din Casa Liga 1, Federaţia a simţit nevoia de a restarta modul în care se joacă în Cupa României. A adoptat modelul turcesc (printre altele), iar modificarea constă în împărţirea celor mai bune 24 de echipe în şase grupe de câte patru, demers care are rolul de a dinamiza competiţia şi a o face mai interesantă pentru posturile TV:
Citește și
"În primul rând, avem Cupa României. E o structură optimizată, concepută alături de partenerii de la firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League. Noul format a fost validat. Ne bucurăm că am avut suportul dumneavoastră şi vă mulţumesc!
Competiţia propune un nou format pentru toate echipele angrenate: cu cele mai bune 24 de echipe repartizate în patru grupe, într-un format modern, prin care ne propunem să revitalizăm această competiţie istorică.
Ne propunem o structură care să aducă mai mulţi suporteri pe stadioane, să creasă audienţele TV , să aducă mai multe venituri din sponsorizări şi, de ce nu, să ofere un nivel mai bun de joc", a declarat Felix Grigore, managerul de competiţii al FRF, la finalul Adunării Generale care a avut loc pe Arena Naţională.