Ultima oră
VIDEO | Hermannstadt - CFR Cluj 0-0. Abeid a ratat două ocazii monumentale VIDEO | Hermannstadt - CFR Cluj 0-0. Abeid a ratat două ocazii monumentale
VIDEO | FCSB - Petrolul, astăzi, de la 21:30, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | FCSB - Petrolul, astăzi, de la 21:30, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
La FC Argeş se pregăteşte o surpriză mare după demiterea lui Nicolae Dică La FC Argeş se pregăteşte o surpriză mare după demiterea lui Nicolae Dică
PAOK a învins-o pe Volos! Echipa pregătită de Răzvan Lucescu este pe primul loc în Grecia PAOK a învins-o pe Volos! Echipa pregătită de Răzvan Lucescu este pe primul loc în Grecia
Prestaţie de zile mari pentru Horaţiu Moldovan la al doilea meci pentru Sassuolo! Ce notă a primit portarul român Prestaţie de zile mari pentru Horaţiu Moldovan la al doilea meci pentru Sassuolo! Ce notă a primit portarul român
Gloria Bistriţa, a doua înfrângere în Liga Campionilor Gloria Bistriţa, a doua înfrângere în Liga Campionilor

Nu a realizat nimic la naţională, dar critică meciul Generaţiei de Aur. "Atâta circ"

Fotbal Romania Publicat de Tudor Moisa pe 25 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21605136/1/romania-94-adidas-wc-uniform-yellow-yellow-yellow-group.jpg

Sâmbătă, de la ora 20:30, va avea loc meciul Generaţiei de Aur. Foştii fotbalişti români vor intâlni o reprezentativă formată din staruri internaţionale.

Numit de Gică Hagi, în 2003, drept succesorul său, Alin Stoica a avut o carieră cu mult sub aşteptări. După 2003, Stoica nici măcar nu a mai îmbrăcat tricoul naţionalei, iar experienţele ulterioare de la FC Naţional şi Poli Timişoara au fost de-a dreptul ridicole.

Singurul campionat unde a impresionat a fost cel belgian. Alin Stoica era văzut, la finalul anilor 90, drept cel mai promiţător fotbalist din întrecerea internă a Belgiei, dar anii au tot trecut peste el, iar Stoica a rămas doar o speranţă.

Totuşi, acesta îi critică pe cei care au avut performanţe în tricoul României. Alin Stoica nu a marcat vreun gol la naţională, iar Gică Hagi, Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu şi Adrian Ilie au marcat la Campionatul Mondial, ca o paralelă.

”Văd că se face atâta circ media pe ideea organizării acestui eveniment. Dar sunt şi eu curios să aflu ce oare i-ar spune un tată unui copil de 10-14 ani, cu care s-ar putea duce împreună pe stadion la un astfel de meci, în momentul în care copilul îl întreabă ce a câştigat această generaţie de i se organizază un astfel de eveniment?

Eu ştiu că Generaţiile de Aur sunt cele care câştigă primul loc, adică medalia de aur. Sau cel puţin generaţiile respective câştigă vreo medalie pe la vreun campionat european sau mondial. Gică Hagi şi Gică Popescu şi cei din generaţia lor nu au câştigat nimic cu România, nu mă refer la meciuri, ci mă refer la vreun loc pe podium pe la vreun turneu final.

Hai să ne uităm la vecinii noştri. Turcia locul 3 la CM, Bulgaria semifinalistă la CM, Grecia câştigătoare de campionat european, iar România? Nimic! Facem acum nuntă şi atâta circ pentru cine? Pentru nişte fotbalişti care au câştigat nişte meciuri?

Doar generaţia asta a fost în fotbalul românesc? Generaţia lui Mircea Lucescu, Dobrin, Dinu nu a existat? Generaţia lui Balaci, Boloni, Cămătaru, Mircea Rednic, Ioan Andone nu a existat? Mă refer la generaţia din 84. Hai să fim serioşi! Voi ştiţi care e cu adevărat generaţia de aur a fotbalului românesc? Steaua 86. Generaţia aia a luat Cupa Campionilor şi Supercupa Europei. Iar cu asta am spus tot!”, a declarat Alin Stoica, conform Prosport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele