Ultima oră
”Mi-l cere multă lume din străinătat”. Ar putea fi următoarea lovitură pe care o dă Gică Hagi ”Mi-l cere multă lume din străinătat”. Ar putea fi următoarea lovitură pe care o dă Gică Hagi
Verstappen, sancţionat cu „muncă de interes public” după ce a înjurat

Verstappen, sancţionat cu „muncă de interes public” după ce a înjurat
VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Davordzie deschide scorul VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Davordzie deschide scorul
Campioana en titre Iga Swiatek s-a retras de la China Open din motive personale

Campioana en titre Iga Swiatek s-a retras de la China Open din motive personale
Fosta campioană din Superligă, datorii de 60 de milioane de euro: ”De când am venit eu s-a vorbit mereu de insolvenţă!”

Fosta campioană din Superligă, datorii de 60 de milioane de euro: ”De când am venit eu s-a vorbit mereu de insolvenţă!”
Stranierii U21 şi U20 convocaţi pentru acţiunile din luna octombrie ale naţionalelor Stranierii U21 şi U20 convocaţi pentru acţiunile din luna octombrie ale naţionalelor

Mutare spectaculoasă pentru Simone Tempestini, care atacă un nou rezultat mare în europeanul de raliuri

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 28 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21715777/1/tempestini.jpg

Simone Tempestini va reveni în Campionatul European de Raliuri FIA (ERC) în această săptămână în Ţara Galilor, după ce a fost invitat în ultimul moment să se alăture echipei MRF Tyres.

Câştigătorul Raliului Ungariei din luna aprilie, Tempestini, va concura în insula britanică la volanul unui Volkswagen Polo GTI R5, urmând să îl aibă în dreapta tot pe Sergiu Itu.

„Sunt foarte entuziasmat pentru că acest raliu nu era în planul meu,” a declarat fostul campion Junior WRC. „Am ratat Raliul Barum şi am fost trist că nu am putut participa, aşa că a fost o surpriză plăcută să primesc această oportunitate, pe care voi încerca să o valorific cât mai bine. Trebuie să-i mulţumesc lui Vivek [n.r. Ponnusamy] şi MRF Tyres pentru această şansă.”

Tempestini va debuta la Raliul Ceredigion cu 37 de puncte în spatele liderului Hayden Paddon în cursa pentru titlul european din 2024. Cu toate acestea, cu un maxim de 70 de puncte încă în joc în ultimele două etape ale sezonului din Ţara Galilor şi Polonia, pilotul de 30 de ani rămâne în cursa pentru titlu. Totuşi, se confruntă cu o provocare majoră, având de stăpânit o maşină şi un set de anvelope noi, dar şi de învăţat un raliu necunoscut, notează site-ul oficial al FIA ERC.

„Cu siguranţă, nu va fi uşor,” a spus Tempestini. „Voi conduce o maşină complet nouă, cu anvelope noi; nu am mai condus niciodată un Polo. Sper să mă obişnuiesc foarte repede în timpul testelor şi antrenamentelor, apoi să am un raliu bun. Împreună cu Sergiu, vom încerca să facem o cursă cât mai bună. Pregătirea mea constă în ceea ce am reuşit să fac acasă, timpul este foarte scurt, dar cred că ne putem descurca bine.”

El a continuat: „Obiectivul nostru este să ne bucurăm cât mai mult de experienţă şi să învăţăm despre anvelope. Este un eveniment nou, deci va fi o experienţă importantă pentru anul viitor dacă reuşim să luăm startul în ERC. A fost dificil să stau acasă în timpul Raliului Barum, aşa că aceasta este o oportunitate foarte bună, chiar dacă ştim că nu va fi una uşoară.”

Cei de la MRF Tyres Team au apelat la Simone Tempestini din dorinţa de a-şi apăra titlul de campioni la echipe cucerit în ultimele două sezoane. În acest moment, echipa producătorului indian este pe locul 2, cu 113 puncte, la 20 în spatele celor de la BRC Racing Team.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele