Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Marcel Ciolacu a luat o decizie radicală după ce ne-a fost furată medalia de bronz la Paris

JO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe 6 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21693731/2/profimedia-0889297517.jpg

Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea au încheiat finala la sol cu acelaşi punctaj, pe locurile trei şi patru. La nici 30 de secunde după ce Ana a început să sărbătorească medalia de bronz câştigată, arbitrele i-au furat poziţia în clasament şi i-au acordat-o lui Jordan Chiles.

Acest moment nu a fost singurul controversat din finală. Deşi sportivei din SUA i-a fost aprobată contestaţia, lucrurile au stat diferit în cazul Sabrinei Voinea, care a avut o prestaţie senzaţională şi ar fi meritat un punctaj mai mare.

Măcar una dintre cele două românce ar fi meritat o medalie, dar în final niciuna dintre ele nu a prins podiumul. Astfel, Marcel Ciolacu a luat o decizie radicală. Premierul a anunţat că nu va participa la festivitate de închidere a Jocurilor Olimpice, în semn de protest pentru jaful care a avut loc la Paris.

"Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situaţia scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant. Să retragi o medalie obţinută pe muncă cinstită pe baza unei contestaţii, pe care nici antrenorii şi nici tehnicienii de top nu o înţeleg, este total inacceptabil!

Este inadmisibil ca, într-o competiţie de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înţelegerea şi excelenţa, o copilă care îşi câştigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile şi să accept cu seninătate că aşa ceva este perfect normal!

Iar faptul că sute de milioane de telespectatori din întreaga lume au rămas, ca şi noi românii, efectiv şocaţi de această scenă teribilă, arată că undeva, în sistemul de organizare a acestei competiţii, ceva este în neregulă.

Îmi amintesc foarte bine cum, în comunism, ruşii ne furau la Olimpiade, iar noi încercam să ne certam cu ei fără a avea mari şanse de câştig. Eu nu vreau să mă cert astăzi cu nimeni, ci doar aleg să protestez prin gestul meu faţă de o nedreptate flagrantă la adresa unor românce care şi-au probat din plin valoarea!

Sabrina şi Ana Maria, aveţi alături o întreagă naţiune pentru care munca şi lacrimile voastre sunt mai de preţ decât orice medalie, indiferent din ce metal preţios ar fi! Şi vă asigur că statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce priveşte premiile, ca pe nişte medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteţi pentru noi toţi!”, este mesajul postat de premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele