Dinamo continuă să traverseze o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, reflectată în rezultatele obţinute în campionatul României. ”Câinii roşii” sunt cu doar şase puncte în clasament penultimii în Liga 1, poziţie retrogradabilă, şi au adunat şase eşecuri consecutive în primul eşalon.
Decăderea sportivă a uneia dintre cele mai titrate echipe din istoria fotbalului românesc a fost cauzată de administrarea catastrofală a clubului de către ”investitorul” spaniol Pablo Cortacero, care a lăsat în Ştefan cel Mare o datorie uriaşă de peste şapte milioane de euro.
Citește și
”Câinii” mai au, însă, motive de speranţă. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, a explicat pentru Fanatik că, prin procedura de insolvenţă, formaţia alb-roşie îşi doreşte să îşi reducă datoriile cu patru milioane de euro, fără a fi luat în calcul aportul celor din DDB, care au ţinut echipa de fotbal în viaţă până acum.
“Da, acestea sunt datoriile care trebuie reduse. Încă nu pot să vă spun cu exactitate pentru că acest plan trebuie aprobat la tribunal.
Dar după calculele noastre, reducerea datoriilor cu patru milioane de euro este ţinta. Asta este suma fără să luăm în calcul banii celor de la DDB.”, a spus Zăvăleanu pentru sursa citată.
Fotbaliştii care au evoluat la Dinamo înaintea intrării în insolvenţă, în aceste condiţii, nu îşi vor mai recupera salariile restante, fiindcă nu au din punct de vedere juridic contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă.
Ante Puljic, Diego Fabbrini sau Adam Nemec se numără printre cei mai importanţi fotbalişti care au plecat din Ştefan cel Mare, după ce au aflat că nu îşi vor mai primi banii înapoi.
La data de 24 septembrie 2015, Dinamo Bucureşti a devenit primul club de fotbal din România care a trecut prin insolvenţă fără a intra în faliment. Atunci, Tribunalul Bucureşti a permis reintrarea echipei în sistemul economic. Chiar dacă ANAF a făcut două contestaţii la Curtea de Apel, ambele au fost respinse.