Ultima oră
Dezastru pentru Manchester City! S-a aflat cât va lipsi Rodri Dezastru pentru Manchester City! S-a aflat cât va lipsi Rodri
VIDEO | Unirea Slobozia - Rapid 1-1, în direct la Prima Sport 1. Pospielov egalează! VIDEO | Unirea Slobozia - Rapid 1-1, în direct la Prima Sport 1. Pospielov egalează!
”I s-au numărat shot-urile băute”. Ilie Dumitrescu a dat verdictul după ce a auzit de noaptea petrecută în club a lui Louis Munteanu

”I s-au numărat shot-urile băute”. Ilie Dumitrescu a dat verdictul după ce a auzit de noaptea petrecută în club a lui Louis Munteanu
VIDEO | Mircea Rednic a identificat o mare problemă. ”La noi nu e problemă de calitate” VIDEO | Mircea Rednic a identificat o mare problemă. ”La noi nu e problemă de calitate”
VIDEO | ”S-a ridicat nivelul”. Emil Săndoi, impresionat de ce a găsit în Superliga VIDEO | ”S-a ridicat nivelul”. Emil Săndoi, impresionat de ce a găsit în Superliga
Portarul lui Napoli va fi indisponibil timp de o lună Portarul lui Napoli va fi indisponibil timp de o lună

Lumea fotbalului a reacţionat după ce Sven-Goran Eriksson a dezvăluit că suferă de cancer

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 11 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21457705/2/sven.jpg

"Fotbalul european este alături de tine, Sven", a transmis UEFA, joi dimineaţă, într-un mesaj postat în social media, după ce fostul selecţioner al Angliei, Sven-Goran Eriksson, a anunţat că suferă de cancer în fază terminală.

"Mister, suntem alături de tine", a transmis şi Lazio, echipă antrenată de Eriksson.

Manchester City a postat pe X: "Toată lumea de la Manchester City se gândeşte la Sven-Goran Eriksson şi dorim să ne exprimăm susţinerea faţă de fostul nostru manager, familia şi prietenii săi, în aceste momente".

Eriksson, care a avut o carieră de 42 de ani în fotbal, a aflat diagnosticul de cancer "în urmă cu aproape un an" şi a renunţat la ultima sa funcţie de director sportiv la clubul suedez Karlstad în urmă cu 11 luni.

"Duc o viaţă absolut normală", a declarat Eriksson pentru emisiunea Sporting Witness de la BBC World Service.

"Nu sunt în spital, mă duc din când în când la control, dar locuiesc acasă şi am prieteni aici. De Crăciun şi de Anul Nou, toată familia a fost aici - o mulţime de oameni. Ies în oraş pentru a încerca să fac exerciţii fizice cât mai mult posibil, ceea ce este mai puţin decât acum un an, dar am o viaţă normală. Când primeşti o astfel de veste, apreciezi fiecare zi şi eşti fericit când te trezeşti dimineaţa şi te simţi bine, aşa că asta fac. Credeam că sunt pe deplin sănătos, dar dintr-o dată am avut un mic accident vascular cerebral, aşa că am căzut şi copiii mei m-au dus la spital. După o zi de examinare, mi-au spus că am avut cinci accidente vasculare cerebrale mici, dar mi-au spus 'nu e nicio problemă, îţi vei reveni 100% din asta', dar mai rău este că mi-au spus că am cancer pe care nu îl pot opera. Mi-au spus că îmi vor da tratament şi medicamente pentru a încerca să trăiesc cât mai mult. Am acest diagnostic şi nu mă pot opera, din păcate", a declarat el pentru BBC.

Eriksson şi-a început cariera de manager la Degerfors în 1977, înainte de a se alătura echipei suedeze Gothenburg, unde a câştigat titlul suedez, două cupe ale Suediei şi Cupa Uefa în 1981.

Apoi, el a avut două perioade la Benfica (Portugalia), precum şi la echipele italiene Roma, Fiorentina, Sampdoria şi Lazio, unde a câştigat şapte trofee, inclusiv titlul în Serie A, două Cupe ale Italiei şi Cupa Cupelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt