Ultima oră
Baschet feminin | Campioana CSM Constanţa, înfrângere cu Casamont Zaragoza în preliminariile Euroligii

Baschet feminin | Campioana CSM Constanţa, înfrângere cu Casamont Zaragoza în preliminariile Euroligii
Vicecampioana CSM Oradea, victorie în primul meci din preliminariile Ligii Campionilor Vicecampioana CSM Oradea, victorie în primul meci din preliminariile Ligii Campionilor
Şumudică nu a revitalizat echipa, iar patronul Rapidului a intervenit: ”Am jucat foarte prost. Nu arătăm bine!”

Şumudică nu a revitalizat echipa, iar patronul Rapidului a intervenit: ”Am jucat foarte prost. Nu arătăm bine!”
Ultimă oră! Probleme pentru Cristiano Ronaldo

Ultimă oră! Probleme pentru Cristiano Ronaldo
Dat afară de Şucu, Neil Lennon a răbufnit: ”Am fost trataţi foarte prost. Ştiţi despre cine vorbesc!”

Dat afară de Şucu, Neil Lennon a răbufnit: ”Am fost trataţi foarte prost. Ştiţi despre cine vorbesc!”
O nouă problemă la Barcelona! Un alt star al catalanilor s-a rupt

O nouă problemă la Barcelona! Un alt star al catalanilor s-a rupt

Jucătoarele participante la turneul de la Guadalajara evită traficul deplasându-se cu elicopterul

Tenis Publicat pe vineri, 09:40
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21731494/1/guadalajara-elicopter.png

Guadalajara este cunoscut în întreaga lume ca locul de naştere al tequilei şi al muzicii mariachi. Pentru jucătoarele de tenis care vin la turneul WTA 500, oraşul este singura etapă din circuit în care pot zbura înainte de meciuri, relatează AP.

Pentru a evita o zonă cu trafic intens în jurul Centro Panamericano de Tenis, situat în Zapopan, o suburbie a oraşului Guadalajara, organizatorii turneului oferă jucătoarelor deplasări cu elicopterul de la hotel la locul de desfăşurare a competiţiei.

De asemenea, jucătoarele pot rezerva curse de la aeroport la hotel.

„Am vrut să facem ceva în plus pentru jucătoare”, a declarat directorul turneului, Gustavo Santoscoy. „Jucătoarele adoră această experienţă”.

Se oferă şi transport cu maşina.

„Unele turnee oferă mici excursii turistice pentru jucătoare în elicoptere, dar cu siguranţă nu ca o modalitate obişnuită de a ajunge de la hotel la locul de desfăşurare”, a declarat directorul de comunicare al WTA, Alex Prior. „În privinţa asta, este singurul turneu WTA care oferă acest serviciu regulat”.

Pe lângă şansa de a privi unul dintre cele mai mari trei oraşe din ţară de la înălţime, jucătoarele beneficiază şi de o modalitate mai rapidă de a ajunge la locul de desfăşurare, fie pentru antrenamente, fie pentru meciurile lor.

Distanţa dintre hotel şi locul de desfăşurare este de aproape 11 kilometri. În funcţie de condiţiile de trafic, călătoria poate dura între 30 şi 40 de minute. În elicopter durează patru minute, potrivit pilotului Martin Guevara.

„Ca să fiu sincer, pentru mine ele sunt ca orice alt pasager. Tratez pe toată lumea la fel, dar pot spune că se pare că le plac călătoriile”, a declarat Guevara. „ Unele dintre ele sunt foarte prietenoase şi drăguţe.”

Numărul de zboruri zilnice variază de la o zi la alta, dar, potrivit lui Guevara, face aproape 10 zboruri pe zi şi deplasează în jur de 40 de jucătoare.

Turneul WTA 500 din Guadalajara a început luni şi se va încheia duminică.

„A fost o experienţă grozavă, am trăit-o acum doi ani şi o trăiesc acum. Este o mare şansă de a vedea oraşul”, a declarat jucătoarea franceză Caroline Garcia. „Acesta este un turneu foarte bine organizat şi este o plăcere să revin aici”.

Din 2022, nu au fost raportate incidente majore cu jucătoarele care au venit cu elicopterul la turneu, dar Donna Vekic, care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice Paris 2024, s-a speriat puţin.

„A fost minunat, cu excepţia faptului că uşa s-a deschis în mijlocul zborului”, a declarat Vekic în 2022. „De fapt, a fost vina mea, pentru că atunci când stăteam la început, era foarte cald, aşa că am deschis uşa un pic pentru a avea puţin aer. Cred că nu am închis-o cum trebuie”.

Aviacopter, compania care furnizează serviciile, a declarat că jucătoarele primesc la bord instrucţiuni cu privire la ce să facă şi ce să nu facă. Personalul companiei obişnuieşte să lege centurile de siguranţă ale jucătorilor şi să asigure uşile pentru a fi siguri că nimic din ceea ce a trăit Vekic nu se mai întâmplă.

„Avem un oraş grozav, cu hoteluri bune, restaurante, mâncare grozavă, iar jucătoarelor chiar le place să facă mici excursii, unele dintre ele la Tequila”, a spus Santoscoy despre naveta cu elicopterul. „Încercăm din răsputeri să le facem să se simtă binevenite şi să se întoarcă în fiecare an”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele