Ultima oră
Dezastru pentru Manchester City! S-a aflat cât va lipsi Rodri Dezastru pentru Manchester City! S-a aflat cât va lipsi Rodri
VIDEO | Unirea Slobozia - Rapid 1-1, în direct la Prima Sport 1. Pospielov egalează! VIDEO | Unirea Slobozia - Rapid 1-1, în direct la Prima Sport 1. Pospielov egalează!
”I s-au numărat shot-urile băute”. Ilie Dumitrescu a dat verdictul după ce a auzit de noaptea petrecută în club a lui Louis Munteanu

”I s-au numărat shot-urile băute”. Ilie Dumitrescu a dat verdictul după ce a auzit de noaptea petrecută în club a lui Louis Munteanu
VIDEO | Mircea Rednic a identificat o mare problemă. ”La noi nu e problemă de calitate” VIDEO | Mircea Rednic a identificat o mare problemă. ”La noi nu e problemă de calitate”
VIDEO | ”S-a ridicat nivelul”. Emil Săndoi, impresionat de ce a găsit în Superliga VIDEO | ”S-a ridicat nivelul”. Emil Săndoi, impresionat de ce a găsit în Superliga
Portarul lui Napoli va fi indisponibil timp de o lună Portarul lui Napoli va fi indisponibil timp de o lună

Ionuţ Lupescu vrea să intre în politică! "Nu e o pistă greşită. Am vorbit cu mai multe partide"

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 11 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21457362/1/rps6114.jpg

Fostul jucător Ionuţ Lupescu a anunţat că intenţionează să intre în politică, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul foarte apropiat.

Lupescu, care a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcţii administrative importante în fotbal, îşi doreşte să candideze la alegerile europarlamentare, care vor avea loc anul acesta, pe 9 iunie.

Fostul internaţional este în acest moment consilier pe probleme de fotbal la CS Dinamo, iar în trecut a fost director sportiv la Federaţia de Fotbal a Arabiei Saudite. De asemenea, Ionuţ Lupescu a fost pentru 6 ani şef al Comisiei Tehnici de la UEFA, între 2012 şi 2018.

Chiar dacă s-a decis să intre în politică, Lupescu nu ştie încă partidul pe care îl va reprezenta.

”Am spus că vreau, la vârsta asta pe care o am, cred că e o vârstă bună să intru în politică. Dar nu orice, adică eu îmi ştiu lungul nasului şi încerc să ajut acolo unde cred eu că am o expertiză şi am o experienţă.

Având aceşti aproape 10 ani la UEFA, în care am făcut relaţii internaţionale, la secţia de fotbal Europa, aşa cum sunt 22 de comisii sau mai multe, cred eu că mi-ar plăcea să îmi aduc contribuţia şi ca un euro-parlamentar. Dar asta e tot, nu am alte visuri de a ajunge.

Spre Parlamentul European, acolo cred eu că aş putea să îmi aduc contribuţia pentru România, pentru că asta am făcut 10 ani la UEFA şi ştiu cum este UEFA structurată şi condusă, exact ca Parlamentul European, Consiliul European, şi nu cred că ar fi o mare problemă pentru mine. Nu e o pistă greşită. Am vorbit cu mai multe partide. Încă nu am ales culoarea. Tocmai, din păcate, a dispărut Franz Beckenbauer.

El spunea «Când faci 75 de ani, se poate întâmpla orice». Şi stau şi mă gândesc că mai am şi eu 20 de ani până fac 75 şi nu se poate să fac doar fotbal. Nu că aş avea o problemă să fac numai fotbal. Dar mă gândesc că vreau să încerc şi altceva. Şi cred că acest lucru, în ultimii ani am început să mă uit mai mult la politică.

Când stai şi din afara României şi eşti puţin mai neutru, vezi poate lucrurile diferit, vezi lucrurile bune, mai puţin bune şi vezi unde poţi să îţi aduci tu aportul. Şi m-a tot bătut gândul de vreun an şi jumătate cu aceste europarlamentare”, a spus Ionuţ Lupescu, confrom Prosport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri