Ultima oră
VIDEO | Villarreal - Barcelona 1-5. Catalanii sunt dezlănţuiţi în La Liga VIDEO | Villarreal - Barcelona 1-5. Catalanii sunt dezlănţuiţi în La Liga
Adrian Mutu, dorit de o formaţie din România! Adrian Mutu, dorit de o formaţie din România!
VIDEO | ”U” Cluj - Universitatea Craiova 1-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Thiam deschide scorul! VIDEO | ”U” Cluj - Universitatea Craiova 1-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Thiam deschide scorul!
”Vreau şi eu să aud ce au discutat”. MM Stoica, tiradă la adresa arbitrajului de la FCSB - Petrolul | VIDEO EXCLUSIV ”Vreau şi eu să aud ce au discutat”. MM Stoica, tiradă la adresa arbitrajului de la FCSB - Petrolul | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Manchester City - Arsenal 2-2. "Cetăţenii" salvează egalul la ultima fază! VIDEO | Manchester City - Arsenal 2-2. "Cetăţenii" salvează egalul la ultima fază!
Gică Hagi obţine un succes crucial. ”A fost o provocare” Gică Hagi obţine un succes crucial. ”A fost o provocare”

Geraldo Alves a trăit o adevărată drama când a ajuns la FCSB! Ce l-a determinat pe fostul fundaş să îşi sune părinţii plângând

FCSB Publicat de Tudor Moisa pe 17 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21463944/1/alves.jpg

Geraldo Alves a fost unul din jucătorii străini importanţi care au evoluat în campionatul românesc. Portughezul a petrecut nu mai puţin de 7 ani în Superligă, evoluând la FCSB, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu.

Totuşi, Geraldo a fost la un pas să plece din România imediat după ce a ajuns. Fostul fotbalist a povestit şocul pe care l-a trăit după ce a semnat cu FCSB.

Se întâmpla în iulie 2010, iar antrenor la formaţia bucureşteană era Victor Piţurcă, cunoscut pentru antrenamentele draconice pe care le făcea.

Geraldo a dezvăluit că cele 3 antrenamente zilnice ale lui Piţurcă l-au făcut să îşi sune părinţii plângând! Până la urmă, deşi era hotărât să o facă, portughezul nu a mai plecat de la FCSB şi a devenit un jucător important în campionatului românesc.

Acum, privind în urmă, Geraldo regretă că nu l-a avut antrenor mai mult timp pe Victor Piţurcă, care a plecat de la FCSB în august 2010.

”Victor Piţurcă m-a adus la FCSB, îi mulţumesc foarte mult. Eram reticent să vin în România, dar el a insistat, a vorbit cu mine, m-a tratat super. Am fost foarte trist când a plecat, cred că făcea treabă foarte bună la Steaua. Ne-a lăsat şi numai probleme au apărut.

Piţurcă era foarte exigent. A fost pentru prima oară în cariera mea când am avut 3 antrenamente pe zi! Plângeam, le spuneam părinţilor mei: 'Eu nu mai stau aici, o să plec!'. Dar el a vorbit cu mine, mi-a zis: 'Fii liniştit, înţelegem că adaptarea ta o să fie grea!'. Şi aşa a fost.

Mai târziu, vorbeam cu Cristi Tănase şi-mi spunea: 'Gerry, când te-am văzut în prima săptămână, am zis că nu ştii să joci fotbal'. 'Păi, dacă fac 3 antrenamente pe zi, n-am cum să mai joc'. A doua zi eram pachet!. 

Voia să jucăm de jos, ca Barcelona, să zicem. Să construim cu fundaşii centrali, cu portarul. Mi-a plăcut genul lui de fotbal, lăsa jucătorii din faţă să fie creativi. Antrenamentele erau serioase, disciplinate. Păcat că nu a rămas, aveam o echipă foarte bună, care a fost distrusă după”, a declarat Geraldo Alves conform GSP.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele