Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

Fosta mare gimnastă americană Mary Lou Retton spune că nu trebuia să câştige titlul olimpic în 1984 în faţa Ecaterinei Szabo. De ce nu îi poate refuza nimic Nadiei

Gimnastica Publicat de Daian Cutu pe 30 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/21686665/1/retton.jpg

Fosta marea campioană a gimnasticii Mary Lou Retton a povestit, pentru publicaţia franceză L'Equipe, că nu era favorită că câştige titlul olimpic la Jocurile Olimpice din 1984, în faţa Ecaterinei Szabo. Ea a acceptat să discute cu jurnaliştii francezi la insistenţele Nadiei Comăneci, despre care spune că nu-i poate refuza nimic.

Retton, în vârstă de 56 de ani, a fost internată anul trecut aproape două săptămâni la terapie intensivă, din cauza unei forme rare de pneumonie. Ea nu putea respira fără ajutorul aparatelor şi încă mai trebuie să meargp regulat la control, fiind nevoită să-şi anuleze prezenţa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Totuşi, la insistenţele Nadiei, ea a acceptat să discute cu jurnaliştii francezi: “Eu nu pot să-i refuz nimic!(Râde.) Nadia este idolul meu din copilărie.Aveam 8 ani când a câştigat Jocurile Olimpice de la Montreal (1976) şi încă mă trec fiorii numai când mă gândesc la asta. Sunt cea mai mică din cinci copii, tatăl meu era miner şi nu aveam prea mulţi bani. În orăşelul nostru din Virginia de Vest, nu existau prea multe oportunităţi pentru un copil de a face sport, mai ales în acele vremuri.Dar, datorită mamei mele, am început să merg la sală o oră pe săptămână.Într-un garaj! Ciudate începuturi.. Nu a durat mult până când am participat la prima mea competiţie.

Eram foarte mică - uitaţi-vă la mine, nu am fost niciodată foarte înaltă, abia mai înaltă decât Simone Biles (1,45 m faţă de 1,42 m ai actualei vedete)... Pe scurt, mai mult decât înălţimea mea, mâinile mele micuţe erau o problemă. Mai ales la paralele. Abia puteam să le prind... Şi am căzut! De două, trei, poate chiar de patru ori (râde). Antrenorul meu era disperat când a venit nota. Am primit 1 punct. 1,00, nu vă sună cunoscut? Am început să sar în sus şi să alerg prin sală. Eram atât de emoţionată. Am luat 10, am luat 10, exact ca Nadia! E amuzant, nu-i aşa?“, spune Mary Lou.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele