Ultima oră
Victorie uriaşă pentru Jaqueline Cristian! A trecut după un meci maraton de locul 10 WTA Victorie uriaşă pentru Jaqueline Cristian! A trecut după un meci maraton de locul 10 WTA
VIDEO | FC Argeş - Corvinul, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ocazie imensă pentru gazde, în primele minute VIDEO | FC Argeş - Corvinul, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ocazie imensă pentru gazde, în primele minute
WADA a făcut apel la TAS în cazul Jannik Sinner şi cere o suspendare a numărului 1 mondial. Despre cât timp este vorba WADA a făcut apel la TAS în cazul Jannik Sinner şi cere o suspendare a numărului 1 mondial. Despre cât timp este vorba
Ole Gunnar Solskjaer a scos totul la iveală! Ce s-a întâmplat după revenirea Cristiano Ronaldo la Manchester United Ole Gunnar Solskjaer a scos totul la iveală! Ce s-a întâmplat după revenirea Cristiano Ronaldo la Manchester United
EXCLUSIV | Unde se poate face diferenţa în derby-ul Manchester United - Tottenham. „Dacă va reuşi să profite de asta, poate câştiga meciul” EXCLUSIV | Unde se poate face diferenţa în derby-ul Manchester United - Tottenham. „Dacă va reuşi să profite de asta, poate câştiga meciul”
Marele merit a lui Şumudică! Neil Lennon nu a făcut asta. „Face parte din fişa oricărui antrenor” Marele merit a lui Şumudică! Neil Lennon nu a făcut asta. „Face parte din fişa oricărui antrenor”

Fosta jucătoare de tenis Billie Jean King a devenit prima sportivă care a primit Medalia de Aur a Congresului SUA

Tenis Publicat astăzi, 09:30
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21747685/1/billie.jpg

 

 

Billie Jean King a primit Medalia de Aur a Congresului SUA, a anunţat, vineri, Asociaţia de Tenis a Statelor Unite, devenind prima sportivă care primeşte această distincţie, relatează Reuters.

Preşedintele Joe Biden a promulgat joi legea, care recunoaşte contribuţiile revoluţionare ale lui King atât pe teren, cât şi în afara lui.

King a fost mult timp deschizătoare de drumuri pentru egalitatea de gen în sport şi societate. Pledoaria neîncetată a sportivei în vârstă de 80 de ani pentru egalitatea de remunerare în tenis a făcut ca, în 1973, U.S. Open să devină primul turneu de Grand Slam care a oferit premii egale bărbaţilor şi femeilor, ceea ce i-a consolidat moştenirea de campioană a drepturilor femeilor.

În acelaşi an, King l-a învins pe Bobby Riggs în meciul numit „Bătălia sexelor”, un moment decisiv atât pentru tenis, cât şi pentru mişcarea femeilor. Jucat în Astrodome din Houston, aproximativ 90 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit meciul care a impulsionat şi mai mult lupta pentru egalitate în sport.

„Billie este una dintre cele mai mari sportive şi ambasadoare pe care le-a văzut vreodată tenisul, dar impactul ei în afara terenului este chiar mai mare decât performanţa ei pe acesta”, a declarat Brian Hainline, preşedinte şi preşedinte al USTA.

„Ea a depăşit încă o barieră cu acest premiu”.

King a cucerit 39 de titluri de Grand Slam la simplu, dublu şi dublu mixt. Ea a jucat un rol esenţial în înfiinţarea Asociaţiei de Tenis Feminin.

King face parte dintr-un grup select de sportivi care au primit Medalia de Aur a Congresului. Unsprezece sportivi, precum şi echipa olimpică a SUA din 1980, au primit Medalia de Aur a Congresului, dar înainte de King toţi au fost bărbaţi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele