Ultima oră
Un rapidist convins este sigur după meciul din Giuleşti! "Câştigă campionatul" Un rapidist convins este sigur după meciul din Giuleşti! "Câştigă campionatul"
Un antrenor din Superligă, impresionat de jocul prestat de "U" Cluj! "Indiferent ce echipă ar fi fost în faţa lor, aseară nu avea nicio şansă" Un antrenor din Superligă, impresionat de jocul prestat de "U" Cluj! "Indiferent ce echipă ar fi fost în faţa lor, aseară nu avea nicio şansă"
Andrei Raţiu, prestaţie senzaţională! Nota primită de fundaşul român Andrei Raţiu, prestaţie senzaţională! Nota primită de fundaşul român
Alisson, revoltat de numărul mare de meciuri care se dispută într-un sezon Alisson, revoltat de numărul mare de meciuri care se dispută într-un sezon
”Mănânc tofu pane, nu se mai mănâncă caşcaval!”. Chipciu, fabulos după ce ”U” a dat de pământ cu Rapid | VIDEO

”Mănânc tofu pane, nu se mai mănâncă caşcaval!”. Chipciu, fabulos după ce ”U” a dat de pământ cu Rapid | VIDEO
”Au fost daţi la o parte, dar tot ei fac treabă!”. Basarab Panduru aplaudă echipele de pe podium din Superligă | VIDEO EXCLUSIV

”Au fost daţi la o parte, dar tot ei fac treabă!”. Basarab Panduru aplaudă echipele de pe podium din Superligă | VIDEO EXCLUSIV

Federaţia Chineză de Fotbal a suspendat pe viaţă 43 de persoane

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 10 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21728267/1/ee1564e6f773b6fce2ce0e52bff94f79.png

Federaţia chineză de fotbal a interzis, marţi, pe viaţă, 43 de persoane pentru presupuse pariuri şi meciuri aranjate, inclusiv trei foşti internaţionali chinezi şi pe internaţionalul sud-coreean Son Jun-ho, a anunţat agenţia oficială de presă Xinhua, citată de lefigaro.fr.

În ultimii ani, Beijingul a intensificat represiunea împotriva corupţiei în sportul chinez, în special în fotbal, şi a încarcerat mai mulţi oficiali de rang înalt.

Cele 43 de persoane fac parte dintr-un total de 128 de persoane implicate într-o anchetă de doi ani privind pariurile ilegale şi aranjarea meciurilor în fotbalul chinez, a declarat Ministerul Securităţii Publice din China.

Vestea a venit cu doar câteva ore înainte de un meci de calificare pentru Cupa Mondială 2026 între China şi Arabia Saudită.

Federaţia Chineză de Fotbal l-a acuzat pe Son Jun-ho, care a jucat pentru Shandong Taishan în campionatul chinez, că a luat parte la aranjarea de meciuri şi a acceptat mită. Mijlocaşul internaţional s-a întors în Coreea de Sud în martie 2024, după ce a fost reţinut în China din mai 2023.

Fostul internaţional chinez Jin Jingdao, care a jucat şi el pentru Shandong Taishan, se află şi el pe lista jucătorilor interzişi pe viaţă. Organismul de conducere al fotbalului chinez a fost la rândul său supus unui control intens, mai mulţi înalţi funcţionari fiind deja înlăturaţi din funcţiile lor în cadrul unor anchete de corupţie.

În martie, guvernul l-a condamnat pe fostul preşedinte Chen Xuyuan la închisoare pe viaţă pentru primirea a ceea ce el a numit mită "deosebit de mare”.

În august, un tribunal chinez l-a condamnat pe Li Yuyi, fost vicepreşedinte al federaţiei, la unsprezece ani de închisoare, tot pentru primire de mită.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri