FCSB a avut în plan să închirieze noua arenă din Ghencea, dar cei de la CSA Steaua nu vor să audă de această variantă. Preşedintele Asociaţiei ‘Salvaţi Steaua’, avocatul Virgil Boglea, a declarat că Ministerul Apărării poate să refuze accesul FCSB pe noul stadion.
Inaugurarea stadionului Steaua – Ghencea ar urma să aibă loc în primăvara acestui an. Stadionul are o capacitate de 31.254 de locuri, iar costurile lucrărilor se ridică la 94 de milioane de euro.
Citește și
Potrivit documentelor Companiei Naţionale de Investiţii, beneficiarul stadionului Steaua – Ghencea este Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Stadionul se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
“E gri treaba, nu ştim. Stadionul se află în proprietatea statului şi în administrare MApN. E făcut din bani publici, iar Ministerul Apărării în calitate de administrator actual al stadionului are obligaţia de a exploata respectivul bun în folosul comunităţii, adică să producă bani, sau îl poate ceda spre folosinţă unui beneficiar. Am înţeles că va fi cedat către secţia de fotbal nou înfiinţată al Clubului Sportiv al Armatei. Probleme de legalitate pot fi puse şi într-o parte, dar şi în alta. Trebuie să prevaleze interesul public de a exploata bunurile construite din bani publici. Ei au argumentul că MApN este administratorul stadionului…
Noi am dat banii pentru acest stadion. Noi, cei de la Dinamo, Rapid şi toţi ceilalţi. Cu toţii am contribuit la construirea acestui stadion, chiar şi cu un şfanţ, dar am contribuit. Cred că vor fi probleme în ceea ce priveşte stadionul şi dacă o să jucăm sau nu acolo, dar sunt convins că autorităţile statului văzând că există o susţinere publică şi către FCSB… o să ţină cont de asta. Societatea este revoltată că un stadion din bani publici este folosit de o secţie de fotbal a cărei performanţe sunt sub semnul întrebării”, a spus Virgil Boglea pentru ProSport.
Asociaţia ‘Salvaţi Steaua’ are un proces cu CSA Steaua şi vrea să dovedească faptul că echipa lui Gigi Becali este gruparea care a continuat istoria formaţiei înfiinţate în anul 1947. Procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB are un nou termen pe 15 februarie, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.