Ultima oră
VIDEO | Villarreal - Barcelona 1-5. Catalanii sunt dezlănţuiţi în La Liga VIDEO | Villarreal - Barcelona 1-5. Catalanii sunt dezlănţuiţi în La Liga
Adrian Mutu, dorit de o formaţie din România! Adrian Mutu, dorit de o formaţie din România!
VIDEO | ”U” Cluj - Universitatea Craiova 1-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Thiam deschide scorul! VIDEO | ”U” Cluj - Universitatea Craiova 1-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Thiam deschide scorul!
”Vreau şi eu să aud ce au discutat”. MM Stoica, tiradă la adresa arbitrajului de la FCSB - Petrolul | VIDEO EXCLUSIV ”Vreau şi eu să aud ce au discutat”. MM Stoica, tiradă la adresa arbitrajului de la FCSB - Petrolul | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Manchester City - Arsenal 2-2. "Cetăţenii" salvează egalul la ultima fază! VIDEO | Manchester City - Arsenal 2-2. "Cetăţenii" salvează egalul la ultima fază!
Gică Hagi obţine un succes crucial. ”A fost o provocare” Gică Hagi obţine un succes crucial. ”A fost o provocare”

FCSB 2006 sau FCSB 2013? Florin Gardoş a dat verdictul

FCSB Publicat de Tudor Moisa pe 16 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21462450/1/zgq5ytc5nte2mtqxngiwowrizgzjogqxowjh-thumb.jpg

De numele lui Florin Gardoş se leagă una din ultimele mari reuşite ale unei echipe româneşti în Europa. În 2013, FCSB a ajuns în optimile Europa League, după o dublă fantastică contra Ajax.

Visul european s-a încheiat în optimi, acolo unde FCSB a fost foarte aproape să treacă de Chelsea, echipa care avea să câştige trofeul în acel sezon.

Un parcurs şi mai senzaţional al echipei bucureştene a avut loc în 2006. După ce a învins echipe cu nume precum Lens sau Betis, FCSB a întâlnit Rapid în sferturile Cupei UEFA. Roş-albaştrii s-au calificat după 1-1 la general, graţie golului marcat în deplasare, iar în semifinale au dat peste Middlesbrough.

La fel ca în 2013, FCSB a fost aproape să treacă de o echipă engleză mult mai bine cotată, diferenţa este că în 2006 situaţia a fost mult mai dramatică, spre finalul primei reprize al returului scorul general fiind 3-0 pentru echipa bucureşteană. Middlesbrough a reuşit o revenire de senzaţia, iar visul unei finale la Eindhoven s-a năruit.

Acum, Gardoş a comparat, post cu post, echipele din 2006 şi 2013, în podcastul lui Tudor Samuilă, "SportCast cu Sile".

Samuilă: Hai să luăm jucătorii post pe post, eu am încercat acest exerciţiu şi nu cred că ies acei jucători mai buni ca voi.

Gardoş: Păi, chiar nu ies.

Samuilă: Carlos sau Tătăruşanu?

Gardoş: Fără discuţie, Tătăruşanu.

Samuilă: Fundaş dreapta? Georgievski versus Ogăraru sau Petre Marin.

Gardoş: Aş zice că au fost amândoi peste Georgievski.

Samuilă: Fundaşi centrali? Nu te întreb... Goian, Ghionea?

Gardoş: Eu zic că individual am fost mai buni ca ei, eu şi Chiricheş peste Goian şi Ghionea. Ei erau mai fundaşi. Goian avea joc de cap mai bun ca mine şi ca Vlad Chiricheş, dar noi eram mai eleganţi. Vlad Chiricheş a avut o tehnică peste noi ceilalţi trei. Eu zic că am fost peste ei, chiar dacă Goian a jucat mult mai mult la echipa naţională, a avut calificarea la EURO, dar individual aşa cred, am fost mai buni.

Samuilă: Latovlevici sau Petre Marin?

Gardoş: Cred, totuşi, că Latovlevici a fost peste. Mă gândesc că a plecat la Galatasaray, a avut o carieră mai ok prin afara ţării.

Samuilă: Bourceanu şi Pintilii contra Rădoi şi Paraschiv. Aici e greu, eşti sentimental.

Gardoş: Aici chiar e greu, Rădoi era cel mai bun din generaţia aia, pe el trebuie să-l pun. Chiar nu ştiu ce să zic aici, e egalitate între cele două cupluri de mijlocaşi centrali.

Samuilă: Dică sau Nicolae Stanciu?

Gardoş: Din nou, e foarte grea şi asta. La Steaua (n.r. FCSB), Dică a fost mai bun ca Stanciu la Steaua (n.r. FCSB). În schimb, după ce a plecat din ţară, Stanciu a fost mai bun şi mai important pentru echipa naţională. Dacă vorbim strict de Steaua (n.r. FCSB), Dică a fost mai bun.

Samuilă: Cristi Tănase cu Boştină?

Gardoş: Da, Cristi Tănase.

Samuilă: Chipciu sau Adi Popa contra Bănel.

Gardoş: Chipciu, Popa a jucat mai puţin, dar e foarte greu. Aş zice şi aici egalitate, au stiluri asemănătoare.

Samuilă: Iar în faţă avem Piovaccari cu Victoraş Iacob.

Gardoş: Cred că Victoraş Iacob a fost mai bun. Piovaccari a stat destul de puţin la noi. A fost si Vali Badea în acea generaţie, de Thereau nici nu mai zic, clar peste. Individual mi se pare că noi am fost mai buni, dar ca echipă ei au fost peste noi. Chiar şi rezultatele lor au fost mai bune.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele