Ultima oră
VIDEO | UTA Arad - Poli Iaşi, astăzi, de la ora 18:00, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start VIDEO | UTA Arad - Poli Iaşi, astăzi, de la ora 18:00, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start
Carlo Ancelotti nu se pensionează. ”Nu am o dată de expirare!” Carlo Ancelotti nu se pensionează. ”Nu am o dată de expirare!”
Accidentare gravă în Superliga! Jucătorul va lipsi între 6 şi 8 luni Accidentare gravă în Superliga! Jucătorul va lipsi între 6 şi 8 luni
VIDEO | CSM Slatina - ACSM Reşiţa 4-0, în direct la Prima Sport 1. Gazdele se întrec în goluri de generic VIDEO | CSM Slatina - ACSM Reşiţa 4-0, în direct la Prima Sport 1. Gazdele se întrec în goluri de generic
Jannik Sinner continuă să fie lider în ierarhia ATP. Cine este jucătorul român cel mai bine clasat Jannik Sinner continuă să fie lider în ierarhia ATP. Cine este jucătorul român cel mai bine clasat
Decizie finală cu privire la transferul lui Marian Huja la FCSB! Decizie finală cu privire la transferul lui Marian Huja la FCSB!

Fără strângeri de mână după ce Sabalenka a învins-o pe sportiva ucraineană Tsurenko în turul trei

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 19 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21465711/2/profimedia-0836921015.jpg

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka a ignorat conotaţiile politice ale meciului din turul al treilea împotriva sportivei ucrainene Lesia Tsurenko, vineri, la Australian Open, pentru a ajunge cu uşurinţă în a doua săptămână a turneului de grand slam, cu o victorie facilă cu 6-0 6-0, relatează Reuters.

Sabalenka fusese programată ultima dată să o înfrunte pe ucraineancă la Indian Wells anul trecut, dar Tsurenko s-a retras după ce a suferit un atac de panică atunci când a discutat cu oficialii despre răspunsul tenisului la invazia Rusiei în Ucraina, pentru care Belarusul a fost folosit ca teren de pregătire.

Campioana en titre şi cap de serie numărul doi, Sabalenka, joacă la Melbourne Park fără a avea o afiliere naţională oficială, în conformitate cu condiţiile impuse sportivilor ruşi şi belaruşi de către organizatorii turneului.

Meciul în sine a fost unul unilateral şi s-a desfăşurat într-o atmosferă mohorâtă pe Rod Laver Arena, iar Sabalenka i-a administrat fără milă lui Tsurenko, cap de serie numărul 28, temutul "dublu bagel" în 52 de minute.

Nu a existat nicio strângere de mână tradiţională peste fileu la finalul meciului, jucătoarele mulţumindu-se doar să se salute reciproc cu un gest înainte de a părăsi terenul.

"Această situaţie se întâmplă de mult timp în circuit şi înţeleg şi respect poziţia fiecăruia", a declarat Sabalenka. "Ea a fost destul de respectuoasă. Ea a spus: 'joc excelent'. Nu mi-a strâns mâna, dar a fost respectuoasă cu mine, aşa că apreciez asta".

Tsurenko a declarat că va continua să nu strângă mâna jucătoarelor din Rusia şi Belarus pentru a sublinia situaţia dificilă în care se află în continuare poporul ucrainean.

Sabalenka a pierdut un singur set în cursa sa spre primul său titlu de grand slam, anul trecut, la Melbourne Park, şi a continuat pe aceeaşi linie şi în acest sezon, cu doar şase game-uri cedate în cele trei meciuri disputate până acum.

"Anul trecut, Iga a câştigat atât de multe seturi cu 6-0 şi unul dintre obiectivele mele este să încerc să mă apropii de ea", a spus Sabalenka. "Sunt super mulţumită de nivelul la care joc până acum şi sper să pot continua aşa, sau chiar mai bine."

S-ar putea ca scorurile de 6-0 să fie mai greu de obţinut în turul al patrulea împotriva Amandei Anisimova, care mai devreme a învins-o cu 7-5, 6-4 pe fostul număr doi mondial Paula Badosa.

Americanca se află pe locul 442 în lume, după ce a luat o pauză lungă de la joc, dar a părut în formă în primele trei runde, în această săptămână.

"Este o super jucătoare şi sunt foarte fericită că a revenit şi aştept cu nerăbdare un meci greu", a declarat Sabalenka.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele