Ultima oră
Turcii s-au săturat de Denis Drăguş: ”Zero pase lungi, zero pase si zero pase-cheie. A afectat echipa!”

Turcii s-au săturat de Denis Drăguş: ”Zero pase lungi, zero pase si zero pase-cheie. A afectat echipa!”
Ce lovitură încasează Real Madrid! Kylian Mbappe s-a accidentat şi e OUT! Cât va lipsi superstarul francez Ce lovitură încasează Real Madrid! Kylian Mbappe s-a accidentat şi e OUT! Cât va lipsi superstarul francez
Editorial Vlad Măcicăşan | Să-l "răstignim" pe Dorinel! Editorial Vlad Măcicăşan | Să-l "răstignim" pe Dorinel!
Ultimă oră! Anunţul care a lăsat mască toată lumea fotbalului! Legenda lui Real Madrid s-a retras: ”Nu aş schimba nimic!”

Ultimă oră! Anunţul care a lăsat mască toată lumea fotbalului! Legenda lui Real Madrid s-a retras: ”Nu aş schimba nimic!”
MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!

MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!
Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV

Explicaţia titlului de golgheter cucerit de Dugandzic: doar în România a fost prolific

Rapid Publicat de Tudor Moisa pe 15 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21284826/1/rapid-bucuresti-cfr-cluj-play-off-superliga-superbet-1-05-2023-3.jpg

Margo Dugandzic a ajuns la Rapid, de la CFR Cluj, după partida directă din prima etapă a sezonului 2022/2023. În meciul din a doua rundă contra FCSB a fost titular şi a reuşit un gol şi o pasă de gol. Dacă ne uităm peste cifrele lui Dugandzic putem spune că Rapid a dat lovitura atunci când l-a luat de la CFR, dar la o privire mai atentă se nasc unele semne de întrebare.

Randament doar la unele echipe din România

Croatul a ajuns in România în 2019 la FC Botoşani.  Până la sosirea în Superligă, cifrele lui Dugandzic nu erau deloc impresionante: 17 goluri în 7 ani.

La Botoşani a avut cea mai bună perioadă, de până atunci, a carierei: 11 goluri in 20 de meciuri. Performanţele i-au adus un contract într-un campionat mai puternic. În sezonul 2020/2021, după doar 5 etape, Sochi, formaţie din Rusia, l-a transferat pe atacant.

Imediat după plecarea din România, cifrele lui Dugandzic au intrat în picaj: 5 goluri in 24 de partide. Pe 11 ianuarie 2022, CFR l-a transferat pe atacantul croat, iar mutarea s-a dovedit un adevărat eşec.

În 17 partide jucate pentru formaţia din Cluj, Dugandzic a reuşit un singur gol. Totuşi, Rapid s-a hotărât să îl aducă în Giuleşti, iar Adrian Mutu l-a băgat titular în derby-ul cu FCSB.

Golgheter dintr-o conjunctură

În sezonul 2022/2023, Dugandzic a fost golgheterul Superligii cu 22 de goluri. Dar trebuie mentionat un aspect: 12 din cele 22 de reuşite au fost de la punctul cu var.

Înainte de venirea la Rapid, a executat doar două penaliuri în toată cariera si marcase unul singur. De aici şi discrepanţa dintre golurile marcate la Rapid faţă de cele reuşite timp de 10 ani peste tot pe unde a jucat.

Dacă eliminăm loviturile de pedeapsă executate de toţi jucătorii sezonul trecut, Dugandzic ar fi la egalitate cu Garita şi sub jucători precum Tudorie şi Damaşcan.

Un jucător care a marcat mai mult de jumătate din goluri din penaltiuri sezonul trecut nu este cea mai bună soluţie la titularizare pentru un club care se bate la titlu. 

Dugandzic trebuie să se ridice la nivelul arătat pe vremea când juca la Botosani, altfel, dacă Rapid nu va beneficia de la fel de multe lovituri de pedeapsă, am putea asista la un sezon ratat pentru croat.

Deocamdată, în actuala stagiune, Dugandzic are 3 goluri marcate din acţiune şi unul de la 11 metri. Încă este devreme pentru a trage concluzii în acest nou sezon, jucători precum Merloi, Alexandru Pop, Chiţu sau Sidibe au trei reuşite. Asta nu îi face pretendenţi la titlu de golgheter, cel puţin deocamdată.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele