Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Edi Iordănescu, peste Didier Deschamps şi Ronald Koeman la EURO 2024. Clasamentul realizat de jurnaliştii italieni

Echipa nationala Publicat de Ovidiu Neacşu pe 27 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21645904/1/slovacia-romania-euro-2024-26-06-2024.jpg

Edi Iordănescu a realizat a performanţă remarcabilă, în urma calificării în „optimi” a României de pe primul loc din grupa E. 

„Tricolorii” au terminat grupa de la turneul final peste Belgia, Slovacia şi Ucraina, graţie golaverajului superior (+1), iar Edi Iordănescu merită toate felicitările pentru acestă performanţă istorică a naţionalei României. 

Surpriza reuşită de naţionala României nu a trecut neobservată de jurnaliştii italieni de la Tuttomercato, care au realizat un top al selecţionerilor de la acest Campionat European, şi l-au poziţionat pe Edi Iordănescu peste antrenori consacraţi în fotbal cum ar fi Didier Deschamps şi Ronald Koeman.

Ultimul este chiar antrenorul Ţărilor de Jos, echipă pe care „tricolorii” o vor întâlni în „optimile” EURO 2024, marţi de la 19:00.

Cu o notă de 6,5, italienii l-au plasat pe Edward Iordănescu pe locul şase, la egalitate cu Murat Yakin (Elveţia). Luis de la Fuente (Spania - 7,17), urmat de Ralf Rangnick (Austria - 6,83) şi de Julian Nagelsmann (Germania - 6.67), la egalitate cu Vincenzo Montella (Turcia) şi cu Willy Sagnol (Georgia) au fost selecţionerii care l-au depăşit pe antrenorul român, conform publicaţiei din Italia.

Mesajul „Prinţului” pentru suporterii români

Ianis Hagi a fost folosit în primul 11 de Edi Iordănescu în locul lui Dennis Man şi a reuşit să obţină penalty-ul din care Răzvan Marin a marcat golul care i-a asigurat României calificarea în optimi.

A doua zi după meci, Ianis le-a transmis suporterilor un mesaj emoţionant prin care a ţinut să le mulţumească pentru atmosfera senzaţională pe care aceştia au creat-o.

”O zi istorică şi o calificare obţinută cu inima. Curajul pe care ni-l dă galbenul tribunelor ne face să luptăm şi să visăm în continuare. Mulţumim, România!

Cu acelaşi suflet, încredere şi dorinţă, ne mutăm la Munchen pentru optimi. Ştim că o să fiţi acolo, ca de fiecare dată” , a fost mesajul transmis de decarul naţionalei prin intermediul reţelelor de socializare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri