Ultima oră
Daniel Bîrligea, luat în colimator de Gigi Becali după debutul la FCSB: „Nici nu a atins mingea”. Nici Radunovic nu a fost iertat Daniel Bîrligea, luat în colimator de Gigi Becali după debutul la FCSB: „Nici nu a atins mingea”. Nici Radunovic nu a fost iertat
Daniel Pancu a vorbit despre viitorul lui Louis Munteanu la naţionala de tineret după escapada din club: „Astea sunt regulile la noi” Daniel Pancu a vorbit despre viitorul lui Louis Munteanu la naţionala de tineret după escapada din club: „Astea sunt regulile la noi”
Gigi Becali a răbufnit după ce a auzit că FCSB ar putea fi depunctată: „Ei sunt nişte păcală păcălici” Gigi Becali a răbufnit după ce a auzit că FCSB ar putea fi depunctată: „Ei sunt nişte păcală păcălici”
Gigi Becali a anunţat că vrea un jucător de la Petrolul! Cine este fotbalistul pe care a pus ochii finanţatorul Gigi Becali a anunţat că vrea un jucător de la Petrolul! Cine este fotbalistul pe care a pus ochii finanţatorul
Vestea pe care toţi fanii români o aşteptau înaintea meciului cu Cipru Vestea pe care toţi fanii români o aşteptau înaintea meciului cu Cipru
E gata! Verdict crunt pentru Ter Stegen după accidentarea din meciul cu Villareal! Cât va lipsi portarul Barcelonei E gata! Verdict crunt pentru Ter Stegen după accidentarea din meciul cu Villareal! Cât va lipsi portarul Barcelonei

Edi Iordănescu, discurs ferm cu privire la jucătorii care vor evolua la EURO! "Eu nu vreau să mă mint singur"

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 27 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21474021/1/kosovo-romania-preliminariile-campionatului-european-16-06-2023-2.jpg

România s-a calificat, după 8 ani de pauză, la un turneu final. Cum mai sunt doar câteva luni până la startul Campionatului European din Germania, Edi Iordănescu a început deja pregătirile.

S-a discutat foarte mult pe tema selecţiei pe care urmează să o facă Edi Iordănescu, mai ales după transferul lui Horaţiu Moldovan la Atletico Madrid.

Fostul portar al Rapidului a fost titular în timpul campaniei de calificare la EURO, dar s-a vehicular că în urma plecării în Spania, acesta ar putea să îşi piardă locul în primul 11. Motivul este unul evident, Horaţiu Moldovan va fi doar rezervă la Atletico.

Totuşi, se pare că Edi Iordănescu a făcut o analiză amplă şi a găsit diferenţe mari între performanţele jucătorilor din Superligă şi celor care evoluează în străinătate.

Concret, selecţionerul îi va prefera mereu pe fotbaliştii care joacă în străinătate, chiar dacă aceştia nu prind atât de multe minute. Aşadar, este foarte posibil ca Puşcaş, Ianis Hagi, Răzvan Marin şi Horaţiu Moldovan să fie în continuare piese de bază în angrenajul echipei la EURO.

"Să nu cădem în capcana asta că jucătorii ce par competitivi aici pot reuşi afară imediat. Prea ne entuziasmăm când vedem un jucător că face 2-3 meciuri bune şi dă două goluri! Eu nu vreau să mă mint singur! Am văzut antrenamente, rapoarte, parametri, iar diferenţa între ce e afară şi ce e la noi e foarte mare.

Domnilor, cu tristeţe vreau să vă spun, deşi nu-mi place să accept, sunt documentat la maximum, însă discrepanţa e foarte mare. Nu am cum să mă entuziasmez când un jucător român scoate puţin capul, pentru că atunci când merge în străinătate, în 90% din cazuri se întoarce. Chiar şi adversarii din Liga Naţiunilor alergau de măcar 3 ori mai mult decât noi. Cred că are legătură cu noi, ca naţie" ar fi spus Edi Iordănescu, în faţa membrilor Comisiei Tehnice, conform iamSport.ro.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri