Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Declaraţia care va face valuri în Europa! Ce a spus Mihai Stoichiţă când a fost întrebat despre posibilitatea unui “blat“ cu Slovacia

EURO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe 23 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21639980/1/antrenament-romania-6-06-2024.jpg

România este pe primul loc în grupă, după meciurile cu Ucraina şi Belgia.

Tricolorii se află la egalitate cu celălalte trei combatante, dar are golaveraj mai bun decât Ucraina şi Slovacia şi mai multe goluri marcate decât Belgia.

Dacă în ultima etapă vom face egal cu Slovacia, atunci noi şi slovacii vom merge braţ la braţ mai departe, astfel că a început să se vehiculeze varianta unui “blat“.

Mihai Stoichiţă a vorbit pe această temă şi a oferit o declaraţie care dă de înţeles că partida se va termina aproape sigur la egalitate. Cel mai probabil, vorbele directorului tehnic vor ajunge şi în presa internaţională, iar ucrainienilor nu le va pica deloc bine, care în cazul unui astfel de scenariu vor fi obligaţi să câştige cu Belgia.

“Acest calcul este foarte raţional, să faci un egal care califică ambele echipe. Nu ştiu dacă nu cumva, Slovacia nu depinde de celălalt meci, dar înţeleg că nu. 

Eu nu cred că Slovacia o să vină să ne atace în valuri. Ştie punctele forte ale României şi nu se va desface. Nu vor fi atât de multe probleme pentru apărarea României pentru că nu îşi va permite să rişte.

Ar fi foarte interesat să văd ce spun slovacii. Cum să nu semnez pentru un egal cu Slovacia? Nu are nicio logică să riscăm. Trebuie să fie un joc al siguranţei, trebuie să fim inteligenţi. 

Vrem să ne calificăm, este normal şi este singurul răspuns logic. Egalul este cea mai logică soluţie, aşa este. Trebuie să te mulţumeşti cu un egal să te califici. Nu trebuie un orgoliu foarte mare.

Nu trebuie să avem o mândrie foarte mare. Vorba voastră, trebuie foarte multă inteligenţă. Sunt român, dar trebuie să mă gândesc şi la ce mi-e bine. Cel mai frumos este să te califici şi să te uiţi din ce grupă ai ieşit.

Una dintre favoritele grupei poate rămâne acasă. Doamne fereşte să nu ne calificăm. Dezamăgirea înfrângerii cu Belgia nu a fost aşa de mare. Să credem în băieţi. Cu siguranţă vom fi inteligenţi.

Totuşi, Slovacia nu este Belgia, Anglia, Spania, Franţa. Aseară la pauză, la 1-0, când am plecat din tribună spre lounge, foarte mulţi români mă întrebau ce facem şi dacă reuşim să întoarcem. 

Mulţi o să mă acuze, dar am spus că ar fi chiar bine să pierdem cu 0-1. Mi-ar fi plăcut să rămână aşa scorul. În a doua repriză, când am mai avut ocazii, mă gândeam la un egal. 

Dar trebuie să mai fii şi puţin contabil, să te gândeşti la scorurile care te avantajează”, a declarat directorul tehnic, Mihai Stoichiţă, la Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele