Ultima oră
Dorinel Munteanu a pus tunurile pe un fost internaţional! "Iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum" Dorinel Munteanu a pus tunurile pe un fost internaţional! "Iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum"
Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung
Un oficial din Superligă este de partea lui Dorinel Munteanu! "Merită felicitat" Un oficial din Superligă este de partea lui Dorinel Munteanu! "Merită felicitat"
Ngezana nu va juca cu Petrolul Ngezana nu va juca cu Petrolul
Dorinel Munteanu a continuat tirada şi la conferinţa de presă! "Eu fac legea aici" Dorinel Munteanu a continuat tirada şi la conferinţa de presă! "Eu fac legea aici"
Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său

Cu Sabrina Ionescu în componenţă, SUA a câştigat titlul olimpic la baschet feminin

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 11 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21699334/1/profimedia-0897827286.jpg

Naţionala de baschet feminin a SUA a câştigat, duminică, al 10-lea titlu olimpic din palmares, în faţa Franţei, scor 67-66 (45-43), în Paris Bercy Arena. La masculin s-au întâlnit aceleaşi adversare, echipa SUA fiind de asemenea învingătoare.

Pentru SUA a jucat şi Sabrina Ionescu (WNBA – New York Liberty), care şi-a consemnat debutul olimpic, după ce a devenit campioană mondială în 2022 cu formaţia nord-americană.

În semifinale, SUA au învins Australia, cu 85-69, iar Franţa a depăşit Belgia, cu 81-75, după prelungiri. A fost o premieră în turneul olimpic de baschet pentru Franţa, care a jucat ambele finale ale turneului.

Medalia de bronz a revenit, tot duminică, naţionalei Australiei, scor 85-81 (37-36), cu Belgia.

Cu titlul de la Paris, echipa SUA a ajuns la 10 medalii de aur, începând cu anul 1984. Supremaţia SUA a fost întreruptă doar în 1992, când au obţinut medalia de bronz.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele