Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Coincidenţă senzaţională! Motivul pentru care 26 iunie este ziua perfectă pentru o calificare

EURO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe 26 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21643573/1/bucurie-jucatori-ro-ucraina.jpg

România întâlneşte Slovacia, astăzi, de la ora 19:00. Duelul de la Frankfurt va putea fi urmărit, în format live text, pe site-ul PrimaSport.ro.

Poporul român este unul superstiţios, astfel că nu au putut fi trecute cu vederea coincidenţele care au dus naţionala pregătită de Edi Iordănescu în postura de a trece de grupe. 

Parcursul "Generaţiei de Suflet", din preliminarii şi până acum, a fost izbitor cu cel reuşit de "Generaţia de Aur" în 1994.

Raportat strict la turneul final, rezultatele României la EURO sunt mai mult decât asemănătoare cu cele de la Mondialul din America.

În 1994, naţionala noastră a uimit o lume întreagă cu victoria în faţa Columbiei, scor 3-1. La fel s-a întâmplat şi acum, "tricolorii" spulberând Ucraina, scor 3-0. A urmat duelul cu Belgia, care a avut loc pe 22 iunie, exact data partidei dintre România şi Elveţia, din 1994!

Coincidenţă sau destin, selecţionata pregătită de Iordănescu Jr. a pierdut. La fel s-a întâmplat şi acum 30 de ani, cu echipa condusă de Iordănescu senior.

Astăzi, 26 iunie, de Ziua Drapelului (cum altfel), "tricolorii" vor încerca să bucure o naţiune întreagă. Dar coincidenţa spectaculoasă nu este aceasta.

Pe 26 iunie 1994, România juca din nou, împotriva Statelor Unite ale Americii. În urmă cu fix 30 de ani, Dan Petrescu a înscris golul care ne-a dus în fruntea grupei şi a deschis drumul spre o optime de şoc, cu Argentina.

Este al doilea meci consecutiv pe care "Generaţia de Suflet" îl joacă în aceeaşi zi în care pe teren se afla "Generaţia de Aur". Astfel, ziua de 26 iunie poate deveni din nou istorică pentru toată suflarea microbistă din România.

Dacă ne vom califica, la fel ca în 1994, vom întâlni un "balaur" în optimi. Speranţa este că aceste coincidenţe vor continua şi vom ajunge chiar până în sferturi. Ne dorim ca acest şir de întâmplări să se rupă în sferturi şi să nu avem parte de un deznodământ ca cel din meciul cu Suedia. Dar e prematur să vorbim despre aşa ceva. Ce contează în momentul de faţă este calificarea. Dacă va fi cazul, vom vorbi şi de coincidenţele din fazele eliminatorii. Sperăm să avem ocazia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele