Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Campionii noştri! "Nu mi-au tremurat picioarele pe podium, ci inima, sufletul"

JO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe 1 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21688970/1/profimedia-0894848102.jpg

Marian Enache şi Andrei Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin. Este a doua medalie de aur pentru România la Paris, după cea a lui David Popovici la 200 metri liber.

Campioni europeni în exerciţiu, Andrei şi Marian au făcut o cursă excelentă la Paris, iar finalul a fost fabulos.

Ei au încheiat proba în şase minute, 12 secunde şi 58 de sutimi.  Pe locul doi s-a clasat Ţările de Jos, iar pe trei Irlanda.

Este a patra medalie pentru România la Paris, a doua de aur, după cele obţinute de David Popovici (aur şi bronz) şi Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (argint).

Marian Enache şi Andrei Cornea au fost vizibil emoţionaţi imediat după cursă şi la festivitatea de premiere. Cei doi sportivi români au oferit declaraţii impresionante imediat după ce au primit medaliile de aur.

"Mă simt foarte bine. Adrenalia mi-a scăzut. Acum se simte oboseala. Încă nu îmi vine să realizez, dar după o zi pe alta voi realiza ce s-a întâmplat. Sunt foarte fericit pentru asta. Am venit aici pentru a obţine medalie. Am ştiut că este posibil. Am muncit foarte mulţi ani pentru această medalie, încă nu îmi vine să cred că suntem campioni olimpici, dar merităm.

Trebuie să fim fraţi cu durerea. Sportul nu e uşor. Vâslim în condiţii de nedescris. Vând, ploaie, valuri de şalupe, valuri de la condiţii meteo nefavorabile, antrenamente duse la o intensitate de nedescris şi multe altele. Am fost într-o continuă durere. Şi în timpul curselor, la fel, o durere continuă.

Visul nostru s-a împlinit. Am simţit multă emoţie din partea tuturor. Am simţit empatie, bucurie, bucuria visului olimpic. E de nedescris! Am plâns, bineînţeles. Nu mi-au tremurat picioarele pe podium, ci inima, sufletul. Copilul din mine a ieşit la suprafaţă. Am lăcrimat, m-am simţit bine. Cine nu s-ar fi simţit bine în locul meu? Tot timpul e un copil în noi pe care trebuie să îl mulţumim cumva, prin orice mijloc. Trebuie să îi oferi ceva cu drag, să ne deschidem, să fim iubitori şi să ne bucurăm de oamenii care au succes. Sunt foarte fericit pentru David şi toţi românii care au luat o medalie la această competiţie. Am stat lângă David Popovici în avion, chiar ne-am uitat la un film împreună. Chiar mă gândeam că vom fi amândoi medaliaţi la Jocurile Olimpice. Ce frumuseţe, ce fericire!

Mulţumim familiei, românilor care ne-au susţinut. Sunt convins că o întreagă planetă s-a uitat la noi şi toată România ne-a susţinut. Eu sunt din judeţul Gorj, am avut oltenii de partea mea şi de partea lui Andrei", a spus Marian Enache.

"Ai şansa o dată la patru ani să faci acest lucru şi e cel mai mare lucru pe care îl poţi face în sport.

11 luni pe an în cantonament? După cum se vede, merită orice efort! Anul ăsta am stat mai puţin în cantonament, e o excepţie. Cantonamentul de la Snagov este a doua noastră casă. Acolo trăim. Acasă mergem doar în vizită.

Este cel mai frumos an din orice punct de vedere. Am încheiat un ciclu competiţional cum poate multă lume îşi doreşte. De acum, ne bucurăm de această medalie, de această victorie, de această istorie. Am scris o istorie! Mergem într-o meritată pauză şi vedem ce va urma", a declarat Andrei Cornea.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele