Ultima oră
Un rapidist convins este sigur după meciul din Giuleşti! "Câştigă campionatul" Un rapidist convins este sigur după meciul din Giuleşti! "Câştigă campionatul"
Un antrenor din Superligă, impresionat de jocul prestat de "U" Cluj! "Indiferent ce echipă ar fi fost în faţa lor, aseară nu avea nicio şansă" Un antrenor din Superligă, impresionat de jocul prestat de "U" Cluj! "Indiferent ce echipă ar fi fost în faţa lor, aseară nu avea nicio şansă"
Andrei Raţiu, prestaţie senzaţională! Nota primită de fundaşul român Andrei Raţiu, prestaţie senzaţională! Nota primită de fundaşul român
Alisson, revoltat de numărul mare de meciuri care se dispută într-un sezon Alisson, revoltat de numărul mare de meciuri care se dispută într-un sezon
”Mănânc tofu pane, nu se mai mănâncă caşcaval!”. Chipciu, fabulos după ce ”U” a dat de pământ cu Rapid | VIDEO

”Mănânc tofu pane, nu se mai mănâncă caşcaval!”. Chipciu, fabulos după ce ”U” a dat de pământ cu Rapid | VIDEO
”Au fost daţi la o parte, dar tot ei fac treabă!”. Basarab Panduru aplaudă echipele de pe podium din Superligă | VIDEO EXCLUSIV

”Au fost daţi la o parte, dar tot ei fac treabă!”. Basarab Panduru aplaudă echipele de pe podium din Superligă | VIDEO EXCLUSIV

Bărbatul care i-a dat foc maratonistei ugandeze Rebecca Cheptegei a murit

Sporturi Publicat de Tudor Moisa pe 10 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21728391/1/chiptegei.jpg

Agresorul Rebeccăi Cheptegei a murit din cauza arsurilor suferite atunci când i-a dat foc maratonistei ugandeze, decedată joi, a anunţat, marţi, pentru AFP, spitalul din vestul Kenyei unde era tratat.

Prezentat de poliţia kenyană drept iubitul atletei, Dickson Ndiema Marangach a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului în atacul fatal, devenit un caz emblematic de violenţă împotriva femeilor.

„Este adevărat că l-am pierdut pe Dickson Ndiema aseară, în jurul orei 20.00” (ora locală, n.r.), a declarat marţi dimineaţă pentru AFP un responsabil din cadrul departamentului de comunicare al Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) din oraşul Eldoret.

La 1 septembrie, bărbatul a stropit-o pe Rebecca Cheptegei cu benzină şi i-a dat foc după ce sportiva s-a întors de la biserică împreună cu copiii ei, la casa ei din Endebess, în vestul Kenyei.

Cu arsuri de peste 80% pe supraţa corpului, atleta în vârstă de 33 de ani a murit joi. Ea va fi înmormântată sâmbătă în satul familiei sale din estul Ugandei.

Potrivit tatălui Rebeccăi Cheptegei, atacul a pornit de la o dispută cu privire la terenul pe care fiica sa îl cumpărase pentru a-şi construi casa.

Această crimă, la câteva săptămâni după participarea ei la maratonul Jocurilor Olimpice de la Paris (unde a ocupat locul 44), a stârnit emoţie şi indignare la nivel mondial.

Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, Stéphane Dujarric, a condamnat „cu fermitate” această „crimă violentă”, „care ilustrează o problemă mai largă, prea adesea ignorată”, şi anume violenţa împotriva femeilor.

Oraşul Paris a anunţat că va da numele său unei săli de sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele