Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

ANAD, după suspendarea atletei Florentina Iuşco pentru dopaj. ”Respectăm decizia finală”

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 25 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21681689/1/profimedia-0624662536.jpg

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a explicat, joi, într-un comunicat, toate elementele cazului atletei Florentina Iuşco, suspendată de TAS/CAS pentru dopaj.

ANAD a precizat că a sperat până în ultima clipă că va fi menţinută de TAS decizia Comisiei de audiere, mustrare, însă acum va respecta decizia finală a TAS.

“Sportiva a depus toate eforturile să demonstreze cum a ajuns substanţa în corpul său, solicitând analizarea unor suplimente pe care le-a considerat că ar fi condus la rezultatul pozitiv, lucru care s-a şi demonstrat prin analizarea acestora la LCD din Seibersdorf”, menţionează ANAD.

ANAD a fost informată în data de 24.07.2024, ora 18:35, prin corespondenţa electronică de la Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (CAS), cu privire la faptul că sportiva Iusco Florentina Costina, componentă a lotului olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a fost sancţionată cu 2 (doi) ani de suspendare din activitatea sportivă, începând cu 1 februarie 2024, iar rezultatele, punctele şi medaliile obţinute de la data prelevării probei, 23.04.2023, vor fi descalificate şi retrase.

CAS a analizat cererea de apel iniţiată de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) la data de 16.04.2024 împotriva deciziei Comisiei de audiere de pe lângă ANAD, în cazul sportivei Iusco Florentina Costina şi a admis parţial apelul, modificând sancţiunea sportivei cu o suspendare de doi ani din activitatea sportivă, în temeiul art. 86 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.

Comisia de audiere de pe lângă ANAD a gestionat cazul sportivei ca urmare a raportării de către Laboratorul de control doping (LCD) din Bucureşti a unui rezultat analitic pozitiv pentru utilizarea substanţei interzise furosemid, în proba emisă de sportivă cu ocazia controlului doping efectuat în afara competiţiei, în data de 23.04.2023. Substanţa identificată este substanţă specifică care face parte din Clasa S5 Diuretice şi agenţi mascatori, conform Listei Interzise 2023.

Având în vedere clasificarea acesteia ca substanţă specifică, Legea nr. 310/2021 şi Codul Mondial Anti-Doping 2021 nu impun măsura suspendării provizorie obligatorie, explică ANAD.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele