Ultima oră
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare” VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare”

Vinicius a ieşit la atac: ”Rasismul ar trebui să o coste pe Spania organizarea Cupei Mondiale din 2030!”

La Liga Publicat pe 4 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/21722693/1/profimedia-0859521855.jpg

Vinícius Júnior, fotbalistul echipei Real Madrid, a declarat că dacă Spania nu „evoluează” în ceea ce priveşte problema rasismului, Cupa Mondială din 2030, programată să se desfăşoare în Spania, Portugalia şi Maroc, ar trebui „să îşi schimbe locul de desfăşurare”, relatează as.com.

”Sper ca Spania să poată evolua şi să înţeleagă cât de grav este să insulţi o persoană din cauza culorii pielii sale. Dacă lucrurile nu evoluează înainte de 2030, cred că va trebui să schimbăm locul de desfăşurare al Cupei Mondiale. Dacă un jucător nu se simte confortabil şi încrezător într-o ţară în care poate suferi abuzuri rasiste, lucrurile sunt un pic complicate”, a afirmat el într-un interviu acordat CNN.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru cei care ”fac tot posibilul pentru ca lucrurile să se schimbe”. "Mulţi oameni din Spania, majoritatea, nu sunt rasişti. Dar există un grup mic care ajunge să afecteze imaginea unei ţări în care viaţa este foarte bună. Îmi place să fiu aici, îmi place să joc pentru Real Madrid şi îmi place să am cele mai bune condiţii în care să trăiesc cu familia mea”, a adăugat el.

Vinícius a mai dezvăluit că el şi coechipierii săi de la Real Madrid se vor opri din joc şi vor părăsi terenul în meciurile viitoare dacă vor auzi insulte rasiste în acest sezon. "La club, vorbim mai mult despre asta acum, oamenii sunt mai deschişi să vorbească despre asta. Şi nu doar eu, ci toţi jucătorii au spus că data viitoare când se va întâmpla, toată lumea va părăsi terenul, astfel încât toţi cei care ne insultă să fie pedepsiţi mult mai aspru decât în prezent”, a explicat el.

mail-share icon Email
viewscnt

La Liga

Ultimele articole Toate articolele