Ultima oră
Recordul din Liga Campionilor pe care un jucător al Barcei îl deţine, dar Yamal nu-l mai poate doborî Recordul din Liga Campionilor pe care un jucător al Barcei îl deţine, dar Yamal nu-l mai poate doborî
David Popovici, campion şi în afara bazinului de înot! Sportivul a strâns peste 160.000 de euro, pentru 11 copii cu nevoi speciale David Popovici, campion şi în afara bazinului de înot! Sportivul a strâns peste 160.000 de euro, pentru 11 copii cu nevoi speciale
Roger Federer, cel mai mare rival din tenis a lui Nadal, a reacţionat imediat după anunţul de retragere al spaniolului. Ce a spus Nick Kyrgios Roger Federer, cel mai mare rival din tenis a lui Nadal, a reacţionat imediat după anunţul de retragere al spaniolului. Ce a spus Nick Kyrgios
Reacţia dură a nemţilor, după ce Klopp a semant cu grupul Red Bull. „S-a vândut” Reacţia dură a nemţilor, după ce Klopp a semant cu grupul Red Bull. „S-a vândut”
VIDEO | Rafael Nadal, „regele zgurii”, şi-a anunţat retragerea din activitate. „Este o decizie dificilă” VIDEO | Rafael Nadal, „regele zgurii”, şi-a anunţat retragerea din activitate. „Este o decizie dificilă”
Meciul din Superliga care a atras cei mai mulţi spectatori în acest sezon! Total surprinzător Meciul din Superliga care a atras cei mai mulţi spectatori în acest sezon! Total surprinzător

VIDEO | Rafael Nadal, „regele zgurii”, şi-a anunţat retragerea din activitate. „Este o decizie dificilă”

Tenis Publicat astăzi, 12:50
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21761168/1/nadal-1.jpg

 

 

Rafael Nadal a anunţat într-un videoclip postat pe reţelele de socializare că îşi va încheia cariera luna viitoare, la finalul finalei Cupei Davis, la 38 de ani.

Turneul final al Cupei Davis are loc în perioada 19-24 noiembrie, la Malaga.

„Sunt aici pentru a vă anunţa că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost nişte ani grei, în special ultimii doi. Nu cred că am reuşit să joc fără oprelişti.

Este o decizie dificilă. Mi-a luat foarte mult timp să o iau, dar în această viaţă totul are un început şi un sfârşit. Acesta este momentul potrivit pentru a pune capăt unei cariere lungi şi de succes, mai bună decât mi-aş fi putut imagina vreodată. Sunt foarte încântat de faptul că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, acolo unde voi reprezenta ţara mea.Una dintre primele mele mari bucurii ca jucător profesionist a fost finala de la Sevilla din 2004.

Mă simt extrem de norocos pentru toate lucrurile pe care am avut ocazia să le trăiesc. Vreau să le mulţumesc tuturor persoanelor care fac parte din acest sport şi colegilor mei de atâţia ani, în special marilor mei rivali. Am petrecut foarte multe ore cu ei şi am trăit momente pe care le voi aminti toată viaţa.

Să vorbesc despre echipa mea mi se pare un pic mai greu pentru că ei au fost o parte foarte importantă din viaţa mea. Nu sunt doar muncitori, ci prieteni şi au fost alături de mine în toate momentele în care am avut nevoie de ei. Au fost momente foarte dificile, dar şi momente foarte bune, momente în care a trebuit să mă împingă sau să mă lase mai liber. Am trăit atât de multe împreună încât este greu de explicat”, a explicat Nadal, într-un mesaj video postat cu câteva momente în urmă.

După doi ani petrecuţi urmărind o formă pe care nu a reuşit niciodată să o prindă din urmă, cu o succesiune de tratamente, operaţii, Nadal a decis să pună capăt unei cariere excepţionale.

Câştigător a 22 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 Openuri ale Franţei între 2005 şi 2022, Rafael Nadal, care a jucat doar 23 de meciuri în ultimele două sezoane, se va retrage aşadar la doi ani după Roger Federer.

Rafa Nadal are în total 92 de titluri ATP şi este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele