Ultima oră
Nice a umilit-o pe Saint-Etienne în Ligue 1. A fost 6-0 la pauză! Nice a umilit-o pe Saint-Etienne în Ligue 1. A fost 6-0 la pauză!
VIDEO | Dorinel Munteanu, iureş la flash-interviu. ”Poate trebuia să fiu şi mai dur” VIDEO | Dorinel Munteanu, iureş la flash-interviu. ”Poate trebuia să fiu şi mai dur”
Bogdan Cosmescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu! "Nu înţelege" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Cosmescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu! "Nu înţelege" | VIDEO EXCLUSIV
A văzut gestul lui Dorinel Munteanu şi a reacţionat! "Am devenit şi foarte sensibili" | VIDEO EXCLUSIV A văzut gestul lui Dorinel Munteanu şi a reacţionat! "Am devenit şi foarte sensibili" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Îmi place să jucăm un fotbal frumos”. Zeljko Kopic continuă seria excelentă VIDEO | ”Îmi place să jucăm un fotbal frumos”. Zeljko Kopic continuă seria excelentă
”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor ”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor

VIDEO | AC Milan - Juventus 2-0. "Diavolii" câştigă derby-ul şi urcă pe primul loc în Serie A, la egalitate cu Napoli şi Atalanta. Tătăruşanu a fost integralist

Serie A Publicat de Ovidiu Neacşu pe 8 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/20881217/3/2a.jpg

AC Milan a câştigat derby-ul cu Juventus, 2-0, în direct la Prima Sport 1, şi a urcat pe primul loc în Serie A, la egalitate cu Napoli şi Atalanta. Ciprian Tătăruşanu a fost integralist în meciul decis de golul marcat de Tomori în prelungirile reprizei şi de reuşita superbă semnată de Brahim Diaz în minutul 54.
 
După un 0-3 dezamăgitor cu Chelsea, pe Stamford Bridge, trupa lui Stefano Pioli a început în defensivă meciul de pe "San Siro", iar brazilianul Cuadradu şi polonezul Milik au avut primele ocazii, dar niciunul nu i-a pus probleme reale lui Ciprian Tătăruşanu. Apoi, starul portughez Rafael Leao a lovit de două ori bara, mai întâi cu o reluare cu câlcâiul, apoi printr-un şut de la distanţă, pentru ca primul minut de prelungiri să aducă şi prima lovitură: şut Giroud, preluare şi gol Tomori. 
 
După pauză, Juventus ar fi trebuit să fie echipa care să construiască şi să caute golul egalizator, dar lipsa lui Angel Di Maria, suspendat, s-a văzut din plin. Fără orizont ofensiv, echipa din Piemont şi-a văzut şansele spulberate în minutul 54, când Duşan Vlahovic a greşit o pasă simplă, iar Brahim Diaz a recuperat şi s-a mai oprit doar la bucuria trăită alături de fani, după două driblinguri superbe în faţa lui Bonucci şi Kostic.
 
AC Milan - Juventus s-a terminat 2-0, după 90 de minute în care Ciprian Tătăruşanu a avut de reţinut doar două execuţii modeste ale lui Milik, una cu piciorul stâng, în prima repriză, şi o lovitură de cap în partea a doua. Cu cele trei puncte, campioana en-titre a Italiei ajunge la 20 de puncte, la egalitate cu Napoli şi Atalanta pe primul loc din Serie A, dar ocupantele primei poziţii înaintea etapei a noua au un meci mai puţin. Juve rămâne pe un modest loc opt, cu 13 puncte.

AC Milan - Juventus 2-0 (Tomori 45+1, B. Diaz 54)

  • AC Milan: Tătăruşanu - Kalulu, Gabbia, Tomori, T. Hernandez - Tonali, Bennacer - Pobega, Diaz, Leao - Giroud
  • Juventus: Szczesny -  Danilo, Bonucci, Bremer, Alex Sandro - Cuadrado, Locatelli, Rabiot, Kostic - Vlahovic, Milik
Minutul 71: Milik semnează al doilea moment ofensiv al piemontezilor, dar lovitura sa de cap e slabă şi nu-i pune niciun fel de probleme lui Ciprian Tătăruşanu.

Minutul 54: GOL AC MILAN! Vlahovic greşeşte pe construcţia lui Juventus, Brahim Diaz recuperează, apoi creează o fază superbă pentru 2-0: driblinguri pe lângă Bonucci şi Rabiot şi finalizare cu puţin noroc.



Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45+1: GOL AC MILAN! Tomori marchează după un şut al lui Giroud şi o ieşire greşită la ofsaid a lui Alex Sandro.



Minutul 34: A doua bară a lui Leao! Portughezul prinde un şut frumos de la distanţă, dar are ghinion şi loveşte bara din stânga lui Szczesny.



Minutul 20: BARĂ AC MILAN! Kalulu apare la centrarea din corner a lui Tonali, reia cu capul, apoi Rafa Leao redirecţionează mingea cu călcâiul, dar are ghinion şi loveşte bara.




Minutul 12: Paradă de control pentru Tătăruşanu. Românul reţine fără emoţii şutul din întoarcere trimis de Milik.



Minutul 9: Juventus are prima ocazie. Cuadrado prinde un culoar de şut, trage la colţul lung, însă ratează ţinta.

19:00: Start joc pe San Siro.

AC Milan are un început bun de sezon şi se află pe locul 5 în campionat, la doar trei puncte de prima poziţie, ocupată de Napoli. Milanezii vin după înfrângerea usturătoare din Champions League, cu Chelsea, 3-0, dar şi după victoria spectaculoasă în faţa lui Empoli, 3-1. Tătăruşanu a avut intervenţii foarte bune în partida contra lui Chelsea, dar şi cu Empoli şi cel mai probabil va fi în primul unsprezece al echipei de pe ”San Siro”.

De cealaltă parte, Juventus are un început oscilant de sezon, în Serie A se află pe poziţia a şaptea, cu doar 13 puncte adunate, iar în Champions League a obţinut primele puncte, din victoria 3-1, în faţa lui Maccabi Haifa. Torinezii trec print-o perioadă de reconstrucţie, iar acest lucru se resimte din plin prin inconstanţa lor în rezultate. Juventus vine după o victorie clară în campionat, 3-0 cu Bologna.

Cele două formaţii au foarte mulţi jucători indisponibili pentru această întâlnire. ”Diavolii milanezi” nu vor putea conta pe Calabria, Florenzi, Ibrahimovic, Kjaer, Maignan şi pe Saelemaekers, în timp ce ”Bătrâna Doamnă” nu se poate baza pe Ake, Chiesa, De Sciglio, Di Maria, Jorge, Peeters şi pe Pogba.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de foarte multe ori, iar în ultimele cinci partide dintre ele, AC Milan a reuşit să câştige două, iar Juventus una şi două dueluri s-au încheiat cu rezultate de egalitate.   

Echipele probabile: 

  • AC Milan: Tătăruşanu; Dest, Kalulu, Tomori, Hernandez; Tonali, Bennacer; Krunic, Diaz, Leao; Giroud
  • Juventus: Szczesny; Danilo, Bonucci, Bremer; Cuadrado, Locatelli, Rabiot, Kostic; Di Maria, Vlahovic, Milik
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele