Ultima oră
Anunţ de maximă importanţă pentru toţi fanii FCSB înainte de partida cu Rangers: ”Doar cu bani!”

Anunţ de maximă importanţă pentru toţi fanii FCSB înainte de partida cu Rangers: ”Doar cu bani!”
VIDEO | Seară nebună de Nations League! Grecia a produs şocul pe Wembley VIDEO | Seară nebună de Nations League! Grecia a produs şocul pe Wembley
Antrenorul căruia Becali i-a dat interzis definitiv la FCSB: ”Zice el, dar eu îi comandam din puşcărie! Nu mai calcă niciodată la mine!”
Antrenorul căruia Becali i-a dat interzis definitiv la FCSB: ”Zice el, dar eu îi comandam din puşcărie! Nu mai calcă niciodată la mine!”
Gigi Becali i-a găsit înlocuitorul lui Florinel Coman Gigi Becali i-a găsit înlocuitorul lui Florinel Coman
Un nume sonor din fotbalul românesc o va pregăti pe Concordia Chiajna după plecarea lui Ilie Poenaru Un nume sonor din fotbalul românesc o va pregăti pe Concordia Chiajna după plecarea lui Ilie Poenaru
VIDEO | Gafă uriaşă a portarului israelian. Camavinga a profitat VIDEO | Gafă uriaşă a portarului israelian. Camavinga a profitat

UNEFS, 100 de ani de excelenţă în cercetare şi educaţie

Special Publicat de Daian Cutu pe 13 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21226300/1/foto-1-unefs.jpg

Universitatea Natională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti sărbătoreşte în această perioadă 100 de ani de la înfiinţare. Fondată la iniţiativa generalului Virgil Bădulescu, cu sprijinul familiei regale, UNEFS s-a dezvoltat repede încă din 1922, iar odată cu recunoaşterea legală din 1923, instituţia şi-a conturat o identitate de prestigiu pentru domeniile ştiinţei, educaţiei şi sportului.

În cei 100 de ani de existenţă, prestigiul universităţii a fost generat de rezultatele unor cadre didactice şi cercetători, dar şi de acei profesori şi antrenori care s-au format aici şi care au crescut notorietatea naţională şi internaţională a instituţiei prin performanţele şi dedicarea lor.

De-a lungul anilor, o serie de profesori au reprezentat şi reprezintă în continuare instituţia în activitatea sportivă de performanţă şi în domeniul educaţiei fizice, ca membri în structurile de conducere ale federaţiilor sportive naţionale, ale loturilor naţionale reprezentative ale României sau ale organizaţiilor din domeniul educaţiei. Menţionarea acestora, ar reprezenta practic o enumerare a majorităţii cadrelor didactice din UNEFS, care prin profesionalism şi dăruire, exprimată prin medaliile obţinute, recordurile doborâte, trofeele cucerite, proiectele educaţionale promovate, reprezintă o mândrie pentru comunitatea academică.

De la înfiinţare şi până în prezent, promoţiile de absolvenţi s-au succedat neîntrerupt. Aici au studiat, s-au format ori şi-au desăvârşit pregătirea, mari sportivi, antrenori emeriţi, manageri şi oameni de afaceri de top din diverse domenii, oameni cu funcţii de răspundere, conducători de instituţii atât în domeniul sportului, cât şi în alte domenii economice şi sociale.

Printre aceştia îi amintim pe Ivan Patzaichin,  Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Iolanda Balaş, Laura Badea, Roxana Scarlat, Dan Grecu, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Violeta Beclea Szekelly, Cristian Ţopescu, Radu Timiş, Ovidiu Gârbacea, Marius Urzică, Ionuţ Lupescu, Mihai Constantinescu, Gabriela Szabo, Marian Drăgulescu şi mulţi, mulţi alţii, adevăraţi ambasadori ai României de azi.

Confirmarea valorii profesionale a celor care fac parte din comunitatea universităţii a venit şi din sportul de performanţă, căruia numeroase cadre didactice i-au dedicat timp şi energie. Rezultatele muncii lor au fost confirmate de obţinerea titlurilor de antrenori emeriţi: Dumitru Hîtru, Mihai Nedef,  Ioan Sabău, Dumitru Alexandrescu, Corina Ţifrea, Gheorghe Marinescu, Mihaela Manos, Dan Badea, Gabriel Popescu, Ionuţ Corlaci.

Pentru oameni şi fapte, în semn de recunoştinţă şi preţuire a valorii umane, în Anul Centenarului, pentru sute de ani de acum înainte, generaţiile de cadre didactice, studenţi şi absolvenţi vor rămâne fidele misiunii universităţii. Vivat, crescat, floreat!

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele