Asociaţia Steliştilor 1947 a anunţat că CSA Steaua îşi va schimba forma de organizare, pentru a putea obţine dreptul de promovare în Superliga.
”Militarii” ar fi în discuţii cu anumiţi investitori pentru ca CSA Steaua să devină entitate privată şi astfel să poată ajunge în prima ligă a României, a informat AS47. Aceeaşi sursă a spus că ”roş-albaştrii” au primit o dispensă din partea FRF.
Citește și
Cu toate acestea FRF neagă oferirea unui dispense clubului CSA Steaua şi a explicat că acestă schimbare trebuia să aibă loc înainte de începerea sezonului, pentru ca ea să fie luată în considerare.
”1.Federaţia Română de Fotbal nu a oferit nicio dispensă clubului CSA Steaua. De fapt, pentru evitarea oricărui dubiu, FRF nu poate acorda o dispensă punctuală unui anumit club (oricare ar fi acela).
Aşa cum am mai precizat şi cu alte ocazii, orice solicitare cu privire la modificarea formei juridice, însoţită de documentele aferente, va fi analizată de Federaţia Română de Fotbal la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment.
2. Cluburile a căror formă de organizare nu permite în prezent promovarea în primul eşalon competiţional sunt următoarele:
- Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr
- Club Sportiv Comunal Dumbrăviţa
- Club Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara
- Club Sportiv Municipal Alexandria
- Clubul Sportiv al Armatei – Steaua
- Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa
- Clubul Sportiv Municipal Slatina
- Clubul Sportiv Tunari
3. Imposibilitatea de promovare/participare în Liga I pentru cluburile de drept public reprezintă un impediment stabilit printr-o normă legală. Nu există nicio restricţie pentru cluburile de drept public de a participa la orice altă competiţie (inclusiv Liga 2 sau Cupa României) şi, prin urmare, nicio posibilitate de a li se interzice câştigarea acestor competiţii.
Reiterăm, de asemenea, cele menţionate la punctul 1 de mai sus, în situaţia oricăror cereri ale unor cluburi de drept public cu privire la schimbarea formei de organizare vor fi analizate la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal aplicabil în acel moment”, se arată în comunicatul FRF, potrivit GSP.ro.