Ultima oră
Carlos Alcaraz s-a calificat la Turneul Campionilor Carlos Alcaraz s-a calificat la Turneul Campionilor
VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul

SPECIAL | Simona Halep a pierdut ultimul meci al carierei! Chiar dacă va cere challenge, mingea este mult în afara terenului

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 12 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21313369/1/halep.jpg

Ne-a făcut să stăm lipiţi cu ochii de televizor, ne-a adus bucurie, dar cel mai important: ne-a făcut să ne simţim mândri că suntem români.

Astăzi, cariera Simonei Halep a luat, cel mai probabil, sfârşit.

Decizia este şocantă pentru mulţi, O jucătoare cu un caracter mare, care a sacrificat multe, să încalce regulile atât de grav încăt să primească o suspendare de patru ani? Imaginea ei nu va mai fi niciodată la fel, în urmă rămân meciurile spectaculoase, printre care primul titlu de Grand Slam şi victoria incredibilă de la Wimbledon împotriva Serenei.

Un sacrificiu imens

În 2009, Simona Halep a luat o decizie drastică. Aceasta a recurs la o operaţie de micşorare a sânilor, pentru a fi mai mobilă pe teren. Într-o lume în care multe femei, din diverse motive, recurg la operaţii de mărire a sânilor, Halep a dat totul pentru tenis şi decizia a fost una inspirată. De pe locul 232, pe cât era înainte de operţie, Simona a urcat până pe prima poziţie.

”Despre operaţie, vreau să spun că nu am vorbit 7 sau 8 ani, am fost prea timidă să ating subiectul! A fost un subiect prea personal, aşa că l-am ţinut pentru mine, dar au trecut deja vreo doi ani de când împărtăşesc cu ceilalţi acest lucru. Încurajez toate fetele care se confruntă cu problema asta să urmeze exemplul meu!

Pentru mine a fost un impediment pentru a juca tenis! Spatele mă chinuia în acele momente. Deci fără operaţie nu aş fi putut ajunge în top!” declara Halep în urmă cu 2 ani.

Ziua în care România s-a oprit

Pe 9 iunie 2018, toată lumea a fost conectată la meciul Simonei contra Sloane Stephens, din finala de la Roland Garros.

Ca o experienţă personală, finala am văzut-o cu familia, pe final, când mai avea puţin până să câştige, am ales să mă duc la localul de lângă casă, unde erau mai mulţi prieteni. Când am ieşit în stradă: pustiu! Toată lumea se uita la finală, nimeni nu era pe afară. După ce a câştigat partida, am văzut o grămadă de oameni în toată firea plângând.

Momentul a fost unul emoţionant, Simona câştigase primul Grand Slam. Acesta a fost efectul Simonei: ne-a făcut pe toţi campioni cu acea victorie.

Serena, spulberată la Wimbledon 

13 iulie 2019, un an, o lună şi 4 zile mai târziu. Simona era din nou într-o finală de Grand Slam, de data aceasta la Wimbledon. În faţă avea un colos al tenisului, pe Serena Williams.

Partida a fost una memorabilă, aproape sigur cel mai bun meci al Simonei din toată cariera.

În nici o oră, Halep i-a administrat un scurt 2-0 adversarei, 6-2 6-2.

Din nou, toată lumea era impresionată şi părea că cerul e limita pentru marea campioană.

Din păcate, marea campioană poate avea acum un sfârşit josnic de carieră. Nevinovat până la proba contrarie, cum se spune.

Din păcate, astăzi a venit proba.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele