Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Sorin Cârţu nu a iertat pe nimeni după ce Universitatea Craiova a pierdut cu Maribor: „Sunt dezamăgit! Gâlcă a greşit”

CS Universitatea Craiova Publicat pe 26 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/21682440/1/vlcsnap-2019-03-12-17h47m37s9.png

Universitatea Craiova a pierdut joi seara, în deplasare, scor 0-2, meciul cu formaţia slovenă Maribor, din manşa întâi a turului al doilea preliminar din Conference League.

Oltenii au jucat mai bine de 60 de minute cu un om în minus, după ce Denil Maldonadoa fost eliminat cu roşu direct la un fault din spate la Beugre, după ce acesta scăpase singur cu portarul Popescu.

Sorin Cârţu şi-a exprimat dezamăgirea faţă de jucătorii Craiovei, dar şi faţă de Costel Gâlcă, despre care a spus că a greşit formaţia. Singurul fobtalist care a scăpat a fost Alex Mitriţă.

Fostul jucător îşi păstreaza gramul de optimism pentru returul de pe Oblemenco, chiar dacă sunt şanse mici ca Universitatea Craiova să întoarcă rezultatul.

„Eu sunt dezamăgit. Mai aştept returul, când ai posibilitatea de revanşă, dar am speranţe mai mici. Să dai trei goluri mi se pare dificil. Nu văd cine poate să facă treaba asta. N-avem atacanţii ăia centrali, ar trebui să iasă în prim-plan nouarii. Sunt într-o stare confuză, mai ales că am jucat 10 contra 11 şi poţi să le oferi o scuză.

În schimb, eu spun că n-am văzut o atitudine specifică pentru un meci de cupele europene. N-ai voie să ai superficialitatea lui Maldonado la un meci ca acesta. Maldonado e un apărător care ne-a demonstrat în ultimul timp că ne-am putea baza pe el, dar trebuie o atitudine specifică pentru partidele europene. Nu e un meci de campionat unde mai ai posibilitatea să-l îndrepţi în 34 de etape.

Mi se pare aiurea. Cum să finalizeze adversarul dintr-o poziţie de unu la unu cu portarul? Când rămâi 10 contra 11, te strângi mai mult. Măcar să iei cât mai puţine goluri ca să faci un scor care poate fi întors la retur. La fel şi la golul doi.

Nu e prima dată când echipa primeşte goluri de tipul ăsta cu acea infiltrare printre fundaşii centrali. Când te aperi cu patru, prima ideea e să nu laşi adversarul să paseze printre. Badelj şi Zajkov au fost foarte largi, iar Ilicic nu a fost întâmpinat cu o agresivitate specifică pe axul central. Nu poţi să-l laşi pe Ilicic să-ţi facă nişte execuţii de acest tip fără să aibă agresivitate din partea adversarului.

La golul doi, putea fi evitat numai prin poziţionarea fundaşului dreapta. Când se centrează din lateral, poziţia fundaşului dreapta e clară, se ştie unde trebuie să fie. 

Gâlcă a greşit şi el. Inclusiv formaţia. Nu e prima dată când jucăm cu Ivan într-o poziţie de atacant central şi nu dă randament. La multe partide în care Ivan a jucat atacant central, multe pase lungi au fost pierdute, rar au fost fructificate. Adversarul îl aşteaptă şi fundaşii tot timpul au câştig de cauză, Ivan nu e tipul acesta de atacant. Chiar şi Koljic are multe baloane pierdute, dar ar fi fost un mai mare câştig cu el.

M-am uitat şi la ăştia, la Paradela, la Mora, la Anzor. Au vândut foarte repede mingea! Mingea n-a stat la noi două-trei pase. Se pierdeau, nu intrau într-un joc de posesie. Am fost dezamăgit, prestaţia m-a dezamăgit, dar mai e returul. Singurul care a mai încercat a fost Mitriţă, cu o acţiune-două", a spus Sorin Cârţu, la Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri