Ultima oră
Carlos Alcaraz s-a calificat la Turneul Campionilor Carlos Alcaraz s-a calificat la Turneul Campionilor
VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul

Răspunsul celor de la "Uniţi sub tricolor" după incidentele de la meciul României. "Scandal ochestrat de kosovari, cu complicitatea UEFA, la care FRF a reacţionat mizerabil"

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 14 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21315416/1/378902961-704433648384518-271713027120589730-n.jpg

România s-a impus, scor 2-0, împotriva Kosovo în preliminariile EURO 2024. Pe lângă victoria care ne aduce mai aproape de turneul final din Germania, un eveniment important s-a produs în prima repriză, atunci când arbitrul a oprit partida, după ce grupul "Uniţi sub tricolor" a afişat două bannere şi a scandat "Serbia".

Aceştia şi-au justificat acţiunea şi i-au atacat atât pe cei de la UEFA şi FRF, cât şi pe suporterii prezenţi pe stadion.

"Kosovo e Serbia / Basarabia e România

Pentru grupul nostru, coerenţa şi consecvenţa sunt unele din valorile principiare şi de la care nu ne abatem niciodată. Aşa cum la ambele întâlniri cu Serbia, în 2018, dar şi la meciul tur de la Priştina, indiferent de riscuri, am afirmat fără să ne cenzurăm şi în mod răspicat opinia noastră referitoare la cele două provincii desprinse de ţara mamă prin intervenţii ale unor agresori externi, aşa am făcut-o şi marţi.

Ne simţim datori să facem asta şi e forma noastră de a aminti adevărul istoric atât de important pentru conştiinţa şi integritatea teritorială a fiecărui stat, deşi acesta se vrea ascuns şi mistificat, la cererea marilor puteri mondiale. Iar această cenzură agresivă care datează de decenii, pentru a rescrie istoria României şi Serbiei în acest caz, pare că îşi face în mod perfid treaba cu marea majoritate a oamenilor, cărora le sunt spălate minţile fără nicio opoziţie, inclusiv în ţările care au fost jefuite de aceste provincii istorice. 

Am asistat marţi seară la un circ de prost gust premeditat de jucătorii kosovari, care au venit chitiţi ca la orice simplă scandare sau mesaj afişat pe tematica aceasta, să puna presiune pe arbitrii, observatori şi organizatori, pentru a forţa câştigarea meciului la masa verde. Caracter josnic şi nedemn pentru nişte bărbaţi, comportament de profitori şi dame de pension. De la începutul meciului până la întreruperea lui, dar mai ales după reluarea jocului, echipa kosovară a provocat în permanenţă publicul, prin semne obscene arătate spre tribune, obiecte aruncate spre suporteri, gesturi ironice şi multe altele. Inclusiv pe teren s-a văzut atitudinea lor de a provoca în continuu, în mai multe clinciuri cu jucătorii noştri. 

Altfel, de la un banner şi-o scandare care evocau un adevăr care se aliniază şi opiniei statului român, fără a fi din peluză nicio manifestare rasistă, xenofobă, obscenă, jignitoare, absolut nimic ilicit, s-a creat un mare scandal orcherstrat de kosovari, cu complictatea UEFA, la care FRF a reacţionat mizerabil ulterior, iar spectatorii din tribună au picat în plasă şi şi-au arătat încă o dată limitele ca indivizi obedienţi şi uşor manevrabili.

Altfel, vom aborda în postările următoare dublul standard şi ipocrizia crasa care se regăseşte la toţi "actorii" implicaţi marţi seară: UEFA, FRF şi spectatorii din tribune. Totuşi, să întrerupi un meci pentru nimic, acuzând că sunt manifestări politice e hilar şi scandalos, când:

- ca UEFA aduci aceste manifestări politice continuu pe stadion, dar vrei impusă şi promovată doar agenda proprie, înseamnă falsitate şi ipocrizie de cea mai joasă speţă;

- ca FRF, să fim înjuraţi ca echipă şi spectatori la meciul tur din Kosovo, să se scandeze în mod repetat "ţiganii" şi "Ungaria" în mod peiorativ de tot stadionul, să nu fie nicio reacţie din partea arbitrului, observatorului şi Federaţiei noastre la scandări rasiste, iar acum, la ceva care susţine opinia statului român, să iasă tot circul acesta, înseamnă că la FRF sunt doar nişte lingăi care nu stiu să-şi impună punctul de vedere, aflaţi sub talpa UEFA.

- ca spectatori aflaţi în tribune, cu excepţia peluzei, să huidui din răsputeri imnul kosovarilor, să scandezi "Serbia" împreună cu noi, dar la trimiterea jucătorilor la vestiare să nu-ţi păstrezi coloana şi atitudinea, ci să huidui când cei care sunt mereu lângă naţională strigau "România", arată calitatea umană, sau mai exact, lipsa ei. Aceleaşi clişee de doi bani, despre susţinut naţionala, când de fapt noi suntem singurii care o facem în mod activ, pretutindeni, vocal, coloristic şi oricum vreţi. Doar ca ultim exemplu, în ultimele minute cu Israel, tot stadionul i-a huiduit pe tricolori, doar noi am continuat să-i încurajam până la final şi după (ei ştiu şi simt mai bine). Şi aşa a fost şi va fi mereu. 

Felicitări suporterilor care nu-şi vând principiile, crezul şi coloana la prima adiere de vânt, echipei care a luptat până la final şi s-a ambiţionat de la abuzurile făcute de arbitru şi observator împreună cu echipa adversă şi tuturor celor care mai au minte să gândească şi nu sunt doar nişte slugarnici care să se alinieze intereselor celor care doresc impunerea corectitudinii politice, iar aici ne referim la toţi, suporteri, părerişti, oameni de presă sau de fotbal, mondenităţi şi orice alt om neimplicat, deoarece ca niciodată, subiectul acesta a fost abordat de mai toată lumea, dar doar puţini au avut curajul să spună lucrurilor pe nume.

Fără compromisuri!" este comunicatul postat de "Uniţi sub tricolor" pe Facebook.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri