Ultima oră
Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53 Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

Presa din Franţa distruge echipa naţională după ce a fost eliminată de la EURO de Spania: ”Depăşiţi. Incapabili!”

EURO 2024 Publicat pe 10 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21662054/1/78698ae9-a8ce-499f-a3d8-4791d2314752.jpg

Reprezentativa Spaniei este prima finalistă a Campionatului European de fotbal, după ce a învins, marţi, în semifinale, cu scorul de 2-1, selecţionata Franţei.

Spania, care a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012, s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în timp ce pentru Franţa a punctat Kolo Muani (9).

La Munchen, Spania a controlat startul de meci şi a ratat prin Fabian Ruiz, în minutul 5, dar francezii au deschis scorul în minutul 9, la prima lor acţiune importantă, Mbappe a scăpat de Jesus Navas, a centrat şi Randal Kolo Muani a înscris cu o lovitură de cap. Ibericii au egalat în minutul 21, prin Lamine Yamal, şut extraordinar de la marginea careului, la vinclu.

Yamal, care era deja cel mai tânăr jucător din semifinalele unui turneu final mondial sau european, doborând recordul lui Pele, a mai bifat alte două recorduri: cu acest gol el a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale europene dar şi cel mai tânăr marcator într-o semifinale mondială sau europeană, întrecându-l pe acelaşi Pele.

Spaniolii au întors rezultatul şi au trecut în avantaj în minutul 25, Dani Olmo a şutat, Jules Kounde a deviat în propria poartă, iar site-ul UEFA l-a creditat pe spaniol ca autor al golului. Până la pauză nu s-a mai înscris şi elevii lui de la Fuente au intrat la vestiare conducând cu 2-1.

În minutul 58 meciul a fost întrerupt pentru că un suporter a intrat pe teren să facă poze cu Mbappe. Francezii au alergat după egalare, Upamecano a trimis peste poartă, cu capul, în minutul 63, iar Theo Hernandez a şutat peste poartă în minutul 75. Ibericii au replicat printr-un şut al lui Yamal, în minutul 81. Mbappe a intrat în careu în minutul 85, dar a trimis mult peste poartă, din poziţie foarte bună, şi Spania a încheiat cu o victorie, 2-1, calificându-se în finala turneului.

Pentru Kylian Mbappe, Euro 2024 a fost un fiasco, viitoarea vedetă a lui Real Madrid fiind departe de forma sa maximă.

După meci, presa din Franţa a reacţionat. Echipa naţională a francezilor a fost depăşită şi nu a putut ataca pentru a obţine egalarea nici în minutele de prelungire, când mingea era tot la iberici. 

”Depăşiţi. Incapabili!”

"Depăşiţi", a titrat L'Equipe după eliminarea naţionalei de la EURO 2024. "După ce a deschis scorul rapid, Franţa a fost întoarsă. Francezii părăsesc EURO cu un singur gol marcat în timpul minutelor regulamentare", au scris jurnaliştii.

"Incapabili să revină în faţa Spaniei, francezii spun adio la EURO", a titrat şi Le Parisien. 

"S-a terminat! Spania se impune cu 2-1 în faţa Franţei. La Roja este în finală", a scris RMC Sport. 

În finala programată duminică la Berlin, Spania va întâlni învingătoarea meciului dintre Anglia şi Ţările de Jos.

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele