Ultima oră
Franţa elimină Portugalia lui Cristiano Ronaldo la penalty-uri! ”Les Bleues” îşi iau revanşa pentru finala din 2016 Franţa elimină Portugalia lui Cristiano Ronaldo la penalty-uri! ”Les Bleues” îşi iau revanşa pentru finala din 2016
Mijlocaşul Toni Kroos a jucat ultimul meci al carierei Mijlocaşul Toni Kroos a jucat ultimul meci al carierei
Americanul Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic 2024 Americanul Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic 2024
UEFA a validat prezenţa echipelor OGC Nice şi Girona în ediţia 2024-2025 a cupelor europene UEFA a validat prezenţa echipelor OGC Nice şi Girona în ediţia 2024-2025 a cupelor europene
Ce transfer mai vrea să facă Gigi Becali la FCSB! ”S-ar putea” Ce transfer mai vrea să facă Gigi Becali la FCSB! ”S-ar putea”
Adrian Mititelu, tiradă după decizia Tribunalului Bucureşti Adrian Mititelu, tiradă după decizia Tribunalului Bucureşti

OFICIAL | ”U” Cluj a anunţat transferul unui jucător crescut de Benfica

U Cluj Publicat pe miercuri, 19:00
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38242/21654033/1/profimedia-0855210374.jpg

”U” Cluj a oficializat transferul unui jucător din Republica Capului Verde, care a fost crescut de Benfica.

Este vorba despre Berto, care joacă pe poziţia de extemă drepta şi pe care clujenii l-au anunţat în mod oficial pe pagina clubului de Facebook.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la o înţelegere cu Berto (28 de ani), un jucător crescut de Benfica Lisabona, cu meciuri în prima ligă din Portugalia şi în Championship, ce evoluează ca extremă dreapta.”

Acesta a fost înregistrat la Benfica din 2012 până în 2017, când a fost transferat definitiv la Legia Varşovia. După clubul polonez Berto a mai jucat la Vitoria Setubal, Kushan FC, Henan FC şi Portimonense.

450.000 de euro este cota lui Berto, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com. Extrema a reuşit 2 goluri şi 2 assist-uri în tricoul lui Portimonense, în sezonul trecut.

La începutul sezonului 2016/2017, Berto a fost împrumutat la Nottingham Forrest, în liga secundă engleză. A strâns 22 de prezenţe în Championship, marcând două goluri şi oferind două pase decisive.

După sezonul bun din Anglia, Legia Varşovia şi-a dorit semnătura jucătorului şi a obţinut-o pe 10 iulie 2017. A marcat două goluri în Cupa Poloniei în sferturile de finală, contribuind astfel la calificare şi ulterior la câştigarea trofeului. În a doua jumătate a sezonului respectiv, Berto a revenit în Anglia sub formă de împrumut la Northampton, echipă care evolua la acea vreme în al treilea eşalon.

După experienţa din Polonia, portughezul a revenit în ţara natală la Vitória Setúbal FC. În două sezoane a strâns 60 de partide şi a marcat opt goluri pentru Vitória, evoluţiile constante aducându-i un transfer în China la Kunshan FC în schimbul sumei de 900.000 €. În cele trei sezoane în care a evoluat în liga secundă chineză pentru Kunshan FC a marcat 18 goluri în 66 de partide. La începutul sezonului 2022/2023 a semnat cu Henan FC, din prima ligă a Chinei, unde a jucat un an.

Berto a revenit în Portugalia în a doua jumătate a sezonului trecut, semnând cu formaţia din prima ligă Portimonense SC, unde a marcat două goluri şi a oferit două assisturi în 18 meciuri.

Prezenţe pentru echipele de juniori ale Portugaliei şi la naţionala din Capul Verde

Berto a evoluat pentru naţionalele de juniori ale Portugaliei, până la nivelul reprezentativei U20, unde are 5 prezenţe. La nivel de seniori, acesta a optat pentru a reprezenta Capul Verde, unde are o selecţie într-un amical cu Togo.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

U Cluj

Ultimele articole Toate articolele