Ultima oră
Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53 Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

OFICIAL | Oţelul a bifat transferul unui jucător cu 21 de prezenţe la naţională

Oțelul Galați Publicat pe 8 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40006/21695868/1/profimedia-0824152634.jpg

Oţelul Galaţi a anunţat joi că a obţinut serviciile lui Maxim Cojocaru, fotbalist ce a semnat un contract valabil pe un an cu posibilitate de prelungire pentru încă unul.

Cojocaru a rămas liber de contract după despărţirea de Chindia Târgovişte, iar trupa lui Dorinel Munteanu nu a stat pe gânduri şi l-a adus la Galaţi.

Extrem dreptă a bifat şi 21 de prezenţe în naţionala Moldovei.

”Internaţional al Moldovei, Cojocaru, 1.77 metri, 26 de ani, a fost printre puţinii fotbalişti moldoveni ai acelei echipe surprinzătoare care trecea de toate tururile preliminare şi se califica în premieră în grupele UEFA Champions League. Mai mult decât atât, Sheriff Tiraspol izbutea rezultate neaşteptate şi într-o grupă dificilă: 2-1 pe Bernabeu cu Real Madrid, 2-0 şi 1-1 cu Shakhtar Doneţk. Dacă în celelalte patru meciuri din grupă a rămas pe banca de rezerve, Cojocaru a fost utilizat în repriza secundă a duelurilor cu Internazionale Milano (3-1, în Italia) şi cu Real Madrid (0-3, în Moldova).

Născut la Cahul, la doar 65 de kilometri de Galaţi, Maxim a fost crescut la Academia de Juniori a clubului Dacia Chişinău, acolo unde şi-a făcut şi debutul în Divizia Naţională de peste Prut. Ulterior a ajuns în Letonia, la Ventspils, apoi, în 2019, a fost transferat de Sheriff Tiraspol cu care a câştigat campionatul şi a uimit Europa în Liga Campionilor.

În 2021 a făcut pasul la Petrocub Hînceşti, noua revelaţie a campionatului Moldovei cu care a fost doi ani la rând vicecampion, jucând de asemenea în cupele continentale. Pentru Petrocub şi Sheriff a fost prezent în 16 partide din întrecerile europene: preliminariile şi grupele UEFA Champions League şi preliminariile Europa League. În cea de-a doua competiţie, în urmă cu doi ani, a şi marcat într-o deplasare a formaţiei din Hînceşti la KF Laçi, în Albania. El a închis tabela pentru un 4-1 calificator.

În cariera sa de senior, Cojocaru are 197 de partide (19 goluri), în afara celor 16 din cupele europene, el fiind şi de 21 de ori utilizat în prima reprezentativă a Republicii Moldova. Ultima dată, noul jucător al Oţelului a fost integralist ca atacant de bandă dreaptă în amicalul cu Ucraina câştigat de adversara României de la Euro 2024 cu scorul de 4-0.

Atât ce vârf, cât şi ca extremă, el a fost convocat la toate naţionalele de juniori şi tineret ale ţării natale: 4 meciuri la reprezentativa Under 17, 17 meciuri la reprezentativa Under 19 şi 12 meciuri la reprezentativa Under 21”, au scris cei de la Oţelul pe site.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Oțelul Galați

Ultimele articole Toate articolele