Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Nadia Comăneci s-a dus „glonţ” la masa arbitrilor pentru a cere explicaţii după finala de la sol: „Vă spun ce s-a întâmplat”

JO 2024 Publicat pe 5 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21692833/1/profimedia-0491046496.jpg

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.

La rândul său, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 4, cu 13.700. Pentru câteva minute a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Medalia de aur a revenit gimnastei Rebeca Andrade (Brazilia, 14.166), urmată de Simone Biles (SUA, 14.133). În finala de la sol au participat 9 gimnaste, după ce în calificări Ana Maria Bărbosu şi Rina Kishi (Japonia) au avut aceeaşi notă – 13.600 şi nu au putut fi departajate.

Imediat după finală, Nadia Comăneci s-a dus direct la masa arbitrilor pentru a le cere explicaţii, iar aceştia au punctat faptul că au „o fotografie cu o bucăţică mică a câlcâiului ei, care a ieşit puţin afară din linie".

"Vă spun ce s-a întâmplat. Am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce s-a făcut această penalizare de 0,1 Sabrinei Voinea. Au spus că au o fotografie cu o bucăţică mică a câlcâiului ei, care a ieşit puţin afară din linie, ceea ce eu n-am văzut, dar au refăcut fotografia. Am înţeles că la valoare de dificultate, în prima zi a avut valoarea de 6. Astăzi i-au dat 5,9.

 

Vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos, iar exerciţiile de la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm. Sper că toată lumea de acasă s-a bucurat de această finală. Sper că aceşti copii vor continua şi vor motiva generaţia de astăzi", a spus Nadia Comăneci.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele