Daniel Niculae a fost săltat, în această dimineaţă, de mascaţi. Preşedintele Rapidului va fi cercetat în libertate într-un dosar care are la bază constituirea unui grup infracţional organizat.
Daniel Niculae le-ar fi dat bani şi i-ar fi ajutat pe ultraşii Rapidului să introducă materiale pirotehnice pe stadioane. Fostul fotbalist a fost audiat aproximativ două ore, alături de mai multe persoane importante din galeriile lui Rapid şi Dinamo.
Citește și
Pe lângă preşedintele Rapidului, ultraşi ai echipelor de fotbal din Capitală au fost şi ei ridicaţi, printre aceştia numărându-se şi Bocciu, liderul galeriei formaţiei din Giuleşti.
Cameră secretă descoperită pe Giuleşti
Conform Fanatik, poliţiştii care percheziţionau stadionul Rapidului au găsit o cameră secretă care era folosită de galeria alb-vişiniilor pentru a depozita materialele pirotehnice.
Comunicatul Poliţiei Române
”Percheziţii ale poliţiştilor capitalei
Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară şi 28 de mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Iaşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.
Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, precum şi de sprijinul echipelor de intervenţie din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.