Florinel Coman a fost condamnat definitiv de către magistraţii Judecătoriei Lehliu Gară la 11 luni de închisoare cu suspendare după ce în urmă cu trei ani a fost prins conducânt cu un permis fals.
Internaţionalul român a fost oprit pe Autostrada A2 la sfârşitul lunii februarie a anului 2021 când venea de la Constanţa şi avea o viteză de 165 de kilometri pe oră, cu 35 peste limita legală.
Citește și
Poliţiştii i-au cerut lui Florinel Coman actele, iar acesta le-a arătat un permis internaţional, care ar fi fost emis de autorităţile din Ucraina. Actul a fost oprit de către poliţişti, care au întocmid imediat un dosar penal.
Ancheta s-a complicat din cauza războiului din Ucraina
Procurorii de la Lehliu Gară au fost nevoiţi să trimită în Ucraina o adresă prin care au cerut să afle dacă fostul jucător de la FCSB a urmat vreo şcoală de şoferi acolo.
Din cauza războiului care are loc în Ucraina, autorităţile nu s-au deranjat să răspundă şi ancheta a intrat într-un mare impas o bună bucată de timp.
Conform Gândul, Florinel Coman şi-a recunoscut în cele din urmă fapta în luna aprilie. Permisul arătat poliţiştilor rutieri era fals şi îl cumpărase online în schimbul sumei de 1.500 de euro.
Pentru că internaţionalul român şi-a recunoscut fapta, la data de 22 de aprilie a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare ăentru trei capete de suspendare: 9 luni pentru condus fără permis, 2 luni pentru uz de fals şi 4 luni de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
„În temeiul art. 38 Cod pen. rap. la art. 39 alin. 1, lit. b) Cod pen. aplică inculpatului Anonimizat 1 (n.r. Florinel Coman) pedeapsa rezultantă a închisorii de 11 luni (determinată ca urmare a adăugării la pedeapsa cea mai grea, a închisorii de 9 luni, a unei treimi din celelalte pedepse, respectiv 1/3 din 6 luni -2 luni)” – decizia instanţei
Florinel Coman, obligat să presteze muncă în folosul comunităţii
Jucătorul naţionalei a fost obligat de către autorităţi muncească timp de 30 de zile în folosul comunităţii la Direcţia Educaţie Cultural - Sportivă şi Îngrijiri Comunitare din oraşul Voluntari, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta, să primează vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să urmeze un program de reintegrare socială.
Totodată, acesta a fost nevoit să achite şi cheltuielile judiciar în valoare de 1.000 de lei.